RX 560 nasıl OC yapılır?

Makaleler
2
Ekran Kartı: RX560 4GB
İşlemci: Athlon X4 950

Afternburner ayarları resimdeki gibi. Performans artışı için ne yapmam lazım?

Ekran Alıntısı.PNG

Çözüm
Core clock ve memory clock sırasıyla teker teker arttırılacak.
Önce core clock(sırası farketmez ama en önemlisi bence bu) +25 +25 arttırılarak test edilir. Belirli bir seviyeden sonra anormallik farkederseniz bir alt seviye sizin çıkabileceğiniz en iyi değerdir.
Örnek vermek gerekirse +25 vere vere 1346 değerine geldiniz core clock değerinde, oyuna girdin oyun mavi ekran verdi sapıttı kapandı. O değeri düşürürsün 1330 değerine falan stabilse daha oynama o değer en iyisidir. OC o kadarda tehlikeli bir şey değil abartmadıktan sonra. Firmalar bize stok olarak göndermiyor ki bu kartları. Biz sadece bırakılan toleransları veya satış stratejisi için olan açıklıkları kullanıyoruz.
1200 den 1300'e yükselttim sorun olmadı bende 1500'e kadar yolu olur diye düşündüm 😅
MSI Afterburneri açılışta başlatma seçeneğini kapatırsın. Baktın pc kitlendi reset at nasıl olsa afterburner otomatik açılmayacak. Böyle işlerle uğraşmak zevkli valla ekran kartımın üst sınırını buldum ben :D

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı