- Makaleler
- 2
Voltajı kurcalamadığın ve kart çok ısınmadığı takidirde zarar vermez. Ha diyelim ömrü kısaldı, zaten bu kartı 3 yıla yenisiyle değiştireceksin.Hocam bence hiç yapmayın öyle aşırı bir fark olmuyor boşuna kartınızı yormayın ömrü kısalmasın geçen ben RX470'i yaptım en fazla 5 fps fark etti o farkada kartı öldürmeye değmez bence ama tabi yine siz bilirsiniz.
Nasıl test edebilirim bunun için bir uygulama var mı Afterburner'da otomatik OC Tool diye bir şey var sanırım yabancı bir videoda görmüştüm.Core clock ve memory clock sırasıyla teker teker arttırılacak.
Önce core clock(sırası farketmez ama en önemlisi bence bu) +25 +25 arttırılarak test edilir. Belirli bir seviyeden sonra anormallik farkederseniz bir alt seviye sizin çıkabileceğiniz en iyi değerdir.
Örnek vermek gerekirse +25 vere vere 1346 değerine geldiniz core clock değerinde, oyuna girdin oyun mavi ekran verdi sapıttı kapandı. O değeri düşürürsün 1330 değerine falan stabilse daha oynama o değer en iyisidir. OC o kadarda tehlikeli bir şey değil abartmadıktan sonra. Firmalar bize stok olarak göndermiyor ki bu kartları. Biz sadece bırakılan toleransları veya satış stratejisi için olan açıklıkları kullanıyoruz.
Hocam ben nasıl anlıyorum söyleyeyim. Mesela çekirdek hızını en fazla +125 arttırabildim. +130 yapıp oyuna girince 3-4 dakika içinde masaüstüne veriyor oyun hata vermeden. Eski kartımda da mavi ekran gibi bir sorun çıkıyordu. Korkmaya gerek yok abartmadıkça. Genelde bu değerler core clock için +100 +200 gibi arttırılabiliyor. Memory clock ise genelde +400 +500 olabiliyor.Nasıl test edebilirim bunun için bir uygulama var mı Afterburner'da otomatik OC Tool diye bir şey var sanırım yabancı bir videoda görmüştüm.
Darboğaz benim bildiğim ekran kartının işlemciye göre daha iyi olması. İşlemcim zaten kötü olduğu halde ekran kartının performansını arttırır isem daha da kötü bir hale gelmez mi?Ekran kartını overclock yapmak işlemciye bir etki etmez ama darboğaz az oranda oluyorsa onu kapatacak kadar overclock yapabilirsiniz ama yukarıda dediğim gibi kartın ömrünü azaltıyor yeni işlemci almanızı öneririm.
Evet hafif overclock zarar vermez zaten ekran kartı kendisini soğutana kadar zarar vermez ama abartmaya çalışırsanız ekran kartı çöp olabilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.