RX 5600 XT Coil Whine olabilir mi?

ze10x

Kilopat
Katılım
5 Ağustos 2014
Mesajlar
427
Sistemi alalı 10 gün oldu, bugün itibariyle kasadan rahatsız edici bir şekilde ince, tiz bir ses gelmeye başladı. Normal kullanımda böyle bir ses yok fakat en basitinden bir oyuna girdiğimde, yani GPU yük altına girdiğinde bu ses başlıyor. Alt+tab yapıp masaüstüne geçtiğimde ise böyle bir şey yok, tekrar oyuna döndüğümde bu ses başlıyor. Şu an herhangi bir işlem yapmadım, itopyadan almıştım, garantisine yollasam değişim yapılır mı sizce? Ne yapmam gerekiyor bu süreçte?

Kart ASUS TUF 3 RX 5600 XT OC EVO

Sistemin diğer bileşenleri
Corsair Spec-Delta RGB 650W 80+
R5 3600 stok fan
Gigabyte B450M H

Güncelleme: Furmark ile teste soktum GPU'yu ve gariptir ki herhangi bir ses gelmedi.

fakat oyunlara girdiğimde o garip ses devam etmekte. sizce sorun hangi parçada fikri olan var mı?

Güncelleme 2: Ses Witcher 1'in ana menüsündeyken gelmekte, diğer oyunlarda böyle bir sorun yok.

Witcher 1'de garip olan ne var da kasanın içinden böyle bir sinek vızıltısı şeklinde ses geliyor? gerçekten garip.


Bu arada Radeon Driver Sürümüm 20.8.1
Bu sürüme geçeli birkaç gün oldu ama bir sorun yaşamamıştım, taa ki bugüne dek.
DDU ile sürücü kaldırıp 20.4'e downgrade yapmamı önerir misiniz?
Sesin nerden geldiği hakkında bir fikrim yok hala, sadece kasanın içinden geldiğini biliyorum. Furmark ile teste soktuğumda ses gelmediği için GPU'dan şüphelenmek istemiyorum.
 
Son düzenleme:
Fan ayarlarınız otomatikte mi yoksa manuelde mi? Ben manual yapıyorum, boştada dönüyor ve 30-32 derece oluyor. Manuel ayar yapıp deneyebilirsiniz.
Benim ayarlarım.
1597917280500.png
 
Fan ayarlarınız otomatikte mi yoksa manuelde mi? Ben manual yapıyorum, boştada dönüyor ve 30-32 derece oluyor. Manuel ayar yapıp deneyebilirsiniz.
Benim ayarlarım.
Eki Görüntüle 643928

teşekkürler bu şekilde ayarladım, fakat sorun ekran kartından kaynaklı değil sanırsam, tek bir oyunun menüsünde anakarttan mı ramlerden mi, hangi parçadan geldiğini anlamadığım bi sorun var. Diğer oyunlarda yok bu ses nedense.
 
Msi 5600xt mech oc kullanıyorum 1 ay sonra çıktı coil whine garantiye gönderin derim bundan önceki kartımda da vardı para iadesi yapıldı normalde çıkarmaması gerkese de günümüz problemi. Stokta var ise 0 şekilde de veriyorlar.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı