RX 5600 XT CS:GO ani takılma

yakoo

Hectopat
Merhabalar arkadaşlar geçen hafta i5 8400 + 1050 Ti'lı pcmin ekran kartını RX 5600XT'ye yükselttim. Yüksek kaliteli oyunlarda hiçbir sıkıntı çekmiyorum fakat CS tarzı oyunlarda 1050 Ti kartım ile sıkıntısız oynarken bu kartta özellikle düşük çözünürlüğe aldığımda ara ara drop giriyor ve bunu hissediyorum. 1080 ile 1280×960 arasında FPS farkı yok ama düşük çözünürlükte bu drop olayı canımı sıktı. Özellikle CS düşük çözünürlükle daha alışık olduğum için, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşlemci i5 8400
Ekran kartı XFX RX5600 XT
RAM 16 GB 2666MHz
512 SSD
700 PSU

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar arkadaşlar geçen hafta i5 8400 + 1050 Ti'lı pcmin ekran kartını RX 5600XT'ye yükselttim. Yüksek kaliteli oyunlarda hiçbir sıkıntı çekmiyorum fakat CS tarzı oyunlarda 1050 Ti kartım ile sıkıntısız oynarken bu kartta özellikle düşük çözünürlüğe aldığımda ara ara drop giriyor ve bunu hissediyorum. 1080 ile 1280×960 arasında FPS farkı yok ama düşük çözünürlükte bu drop olayı canımı sıktı. Özellikle CS düşük çözünürlükle daha alışık olduğum için, yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İşlemci i5 8400
Ekran kartı XFX RX5600 XT
RAM 16 GB 2666MHz
512 SSD
700 PSU
Oyunun grafik ayarlarını ve ekran çözünürlüğünü yükseltip bir de öyle deneyin.

Tahminim, çözünürlüğünüz ve grafik ayarlarınız çok düşük olduğundan ekran kartı kullanımınız düşüyor, oyunun yükü işlemcinize biniyor. Dolayısıyla işlemciniz o kadar fazla FPS'yi işleyemediğinden darboğaz oluyor.

Oyunu oynarken MSI Afterburner ile CPU ve GPU kullanım yüzdesi görünecek şekilde ekran görüntüsü ekler misiniz?

Oyunu oynamayalı en az 3-4 yıl oldu da eski FX-6100 ve 660Tİ sistemde düşük ayarlarda sorunsuz 200 fps aldığıma eminim. Drop falan da yemiyordum gayet ciddi oynuyordum oyunu zaten yesem hatırlarım.1024 çözünürlükte ve medium-low arası ayarlarda oynuyordum her yerde tavsiye edilen ayarlar işte. Oyuna gelen yeni güncellemeler ile sanırım performansı oldukça düşmüş herkes yeni nesil sistemlerde CS GO konusu açıyor.

İnanır mısınız ben yıllardır böyle oynuyorum. Laptop olduğu için normaldir diye düşünüyordum.
İntel i7 6700HQ işlemci nvidia 960m ekran kartı ile max fps 250 min 25 birde tam adamlarla karşı karşıya gelince anlık donma oluyordu. Hala bir çözüm bulabilmiş değilim.

Yani işi garip tarafı çoğu yorumda işlemcinin yüksek fps de zorlandığını yazmışsınız ama 1050ti kullanırken düşük çözünürlükte dropsuz 300 lerde alıyordum şu anki kartta düşük çözünürlükte droplu 300lerde geziniyor çıldırıcam bilmiyorum. Dediğiniz gibi yüksek ayarlara çekince bir sıkıntı yok akıyor ama cs de düşük ayarlarda oynamak daha mantıklı geliyor.

Yani işi garip tarafı çoğu yorumda işlemcinin yüksek FPS'de zorlandığını yazmışsınız ama 1050 Ti kullanırken düşük çözünürlükte dropsuz 300'lerde alıyordum şu anki kartta düşük çözünürlükte droplu 300'lerde geziniyor çıldıracağım bilmiyorum. Dediğiniz gibi yüksek ayarlara çekince bir sıkıntı yok akıyor ama CS'de düşük ayarlarda oynamak daha mantıklı geliyor.

CS:GO işlemcinin önemli olduğu bir oyun işlemcin çok düşükte iken işlemcin darboğaz yapiyor olabilir. Birkaç ay sonra Source 2 güncellemesi gelir zaten o zaman başka sorunlar çikar.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı