RX 5600 XT sistem için yükseltme önerisi

UrisenN

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, şu anda RX 5600 XT - R5 3600 - 16 GB DDR4 RAM içeren bir sistem kullanmaktayım. Geçtiğimiz aylarda 2K monitöre geçiş yapmam sonucu bazı oynuyor olduğum oyunlar ve oynamak istediğim oyunlarda FPS problemi yaşıyorum ancak devasa bir FPS arttırmaya ihtiyacım ve imkanım olmadığı kanısındayım.

Size sorum ise işlemcimi R7 5700x3D ile değiştirip RAM boyutumu 32 GB'a çıkartmak bana ne kadarlık bir performans artışı sağlar, ekran kartı alabilecek bütçeye ulaştığımda direkt tüm sistemi yenilemeyi düşünüyorum bu sebepten o sürece kadar bu geliştirme beni idare edecek bir performans artışı sağlar mı? Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam alacağınız işlemci ile şu anki işlemci arasında cok fark var keza RAM konusuda ayni bence 2K rahat oynamak istiyorsaniz 4070 Super 4070 Ti RX 7700XT'ye bakın ekran kartı olarak

Hocam alacağınız işlemci ile şu anki işlemci arasında cok fark var keza RAM konusuda ayni bence 2K rahat oynamak istiyorsaniz 4070 Super 4070 Ti RX 7700XT'ye bakın ekran kartı olarak.

Tavsiye için teşekkürler, kullandığım PSU 550W, 7700 XT alırsam güç problemi yaşarım endişesi taşıyorum, hem ekran kartı hem PSU almak da şimdilik bütçemi aşıyor gibi ve 7700 XT ile R5 3600 arasında nasıl bir darboğaz ilişkisi olur onu da bilemiyorum.

Simdi ilk başta 550W yetmez o ekran kartına 700- 800w- arası yeter keza 2K oynayacak tum ekran kartları için geçerli darboğaz konusunda işlemcinin gücü ekran kartından guclu veya eşit ise sprun yok ama islemcinin gucu ekran kartina göre dusukse darboğaz olur bence paranı topladiktan sonra Full'den değiştir eger yapabilirsen R7 5700x3D ile 7700XT ile darboğaz olmaz.

Simdi ilk başta 550W yetmez o ekran kartına 700- 800w- arası yeter keza 2K oynayacak tum ekran kartları için geçerli darboğaz konusunda işlemcinin gücü ekran kartından guclu veya eşit ise sprun yok ama islemcinin gucu ekran kartina göre dusukse darboğaz olur bence paranı topladiktan sonra Full'den değiştir eger yapabilirsen R7 5700x3D ile 7700XT ile darboğaz olmaz.
Teşekkürler

Technopat Haberler

Geri
Yukarı