RX 5600 XT vs RTX 2060

Muammer Bey

Hectopat
İyi forumlar arkadaşlar sorum bu. Kendim 2080 kullanıp CW yaşadım açıkçası bu beni biraz NVIDIA tarafından uzaklaştırdı biliyorum şans işte denk geldi mi geliyor. Fakat benim asıl sorum şu bir hazır sistem alacağım 2060 Sistemi alınca Sadece 240 GB SSD var. Daha ucuz fiyata ise Full bir sistem var Full'den kastım 1 TB HDD 480 GB SSD'ye 5600 XT ekran kartına sahip ve hemen hemen her parçası RGB olan bir sistem. En önemlisi de her iki sistemde de R5 3600 var. 5600 XT olan sistemde kule tipi güzel bir soğutma var aralarında fiyat farkı yok hatta 2060 50 Lira daha pahalı. Hangisi daha mantıklı olur bana kalırsa tabii ki AMD sistem fakat kimileri AMD berbat falan diyor çok kafamı karıştırdı. 5600 XT Sapphire Pulse/RTX 2060 Palit'in ekran kartı.

CW sorunu üretici ile alakalı, NVIDIA ile alakası yok.
5600XT daha mantıklı olur, ayrıca Sapphire'in bu kartı da serin çalışıyor, diğer iki fanlılar gibi değil.

PSU'yu kalitesiz seçmeyin, bir de sistemi belirtirseniz daha iyi olur.

Böyle bir durumda RX 5600 XT en mantıkı seçim olur. Belki yazılım olarak RTX 2060 biraz ağır basabilir ama sistemlerin farkları var.
5600XT'li sistemin avantajları bence daha iyi.
Size onu öneririm.

İki ekran kartı da aynı performansta hocam. Bence 5600XT tercih ediniz. Ray Tracing kullanmak istiyorsanız zaten 2060'ın Ray Tracing performansı kötü. Minimum 2070 gerekiyor. Onun dışında 240 GB SSD yetersiz kalacak ekleme yapmak zorunda kalacaksınız. Sistemin fiyatı çok daha fazlaya gelmiş olacak.

CW sorunu üretici ile alakalı, NVIDIA ile alakası yok.
5600XT daha mantıklı olur, ayrıca Sapphire'in bu kartı da serin çalışıyor, diğer iki fanlılar gibi değil.

PSU'yu kalitesiz seçmeyin, bir de sistemi belirtirseniz daha iyi olur.
Psu 80 Plus FSP hocam işler biraz karışık o yüzden tam sistem belirtemiyorum.

Sana tavsiyem 5600 XT ama bu videoya bakmanı tavsiye ederim.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Videoyu izleyerek kendi kafanızda bir karar ve fikir oluşturabilirsiniz.

İki ekran kartı da aynı performansta hocam. Bence 5600XT tercih ediniz. Ray Tracing kullanmak istiyorsanız zaten 2060'ın Ray Tracing performansı kötü. Minimum 2070 gerekiyor. Onun dışında 240 GB SSD yetersiz kalacak ekleme yapmak zorunda kalacaksınız. Sistemin fiyatı çok daha fazlaya gelmiş olacak.
Kendim Ray Tracing hevesimi 2080'de aldım öyle pek ahım şahım bir olayı yok tek güzel yanı Minecraft'ta ortaya çıkıyor.
Sana tavsiyem 5600 XT ama bu videoya bakmanı tavsiye ederim.

Yeni bios mu bu?

Gaming X modeli bildiğim kadarıyla VBİOS güncellemesi almadı. Bu arada maşşalah Volkan abi de pek bir heybetli duruyor.

Ya bana başka bir forumda sapphire alma kalitesiz dendi o yüzden de şüpheye düştüm.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı