RX 5600 XT WattMan hatası

fatihggk

Hectopat
Katılım
20 Ekim 2019
Mesajlar
849
Çözümler
2
Yer
Antalya
Merhaba, bu linkteki XFX AMD Radeon RX 5600 XT 14GBS THICC II Pro 6GB GDDR6 192Bit DX12 Gaming (Oyuncu) Ekran Kartı (RX-56XT6DF46) - incehesap.com ekran kartını kullanmaktayım, performans soğutma olarak çok iyi ondan yana bir sıkıntım yok. Canavar gibi fakat tek sıkıntı, son zamanlarda aşırı derece de WattMan hatası veriyor video izlerken falan. Az önce CS:GO oynuyordum son raunt 15 çok kritik birden gitti ekran ve reset attığım da ise yine aynı WattMan hatası ile karşılaştım, sebebi neden ötürü bilemiyorum. Ben AMD uygulamasından ekran kartı fan hızımı ve sıcaklım değerlerimi ayarlıyorum WattMan hatası verince sadece o sıfırlanıyor anlamsızca hata veriyor. Kart eski değil 2 yıl bile olmadı alalı kartı.

Not: AMD işlemcilerine bayılıyorum fakat ekran kartlarını 1 TL'den bile verseler asla AMD ekran kartı almayacağım. Almayın aldırtmayın, yazılım konusunda iğrenç bir firma.
 
Bende de aynı sıkıntı var acaba RX6000 serisinde bu sorunu yaşayan var mı ona göre bende elimdeki RX 5600XT satıp RX6600 ekran kartına geçmeyi düşünüyorum.
 
Bende de Sapphire RX 570 4 GB modeli var.2. el olarak almıştım, kartı alır almaz direkt PC montaj ettim. Driverlarını kurdum, direkt oyun testi yaptım. Herhangi bir oyunda 20-25 dk gectikten sonra direkt ekran kapanıyor, PC yeniden başlatmak zorunda kalıyordum. Ben kendi kartımdaki sorunu şu şekilde cözdüm, PC bilgisayarcı arkadasıma götürdüm. Durumu anlattım vs o da bana PSU'dan olabilir, degiştirelim test yapalım dedi. Yeni bir PSU taktık, bu arada PC HDMI cıkışlı mönitöre baglı. Neyse 1-2 saatlik oyun testinden sonra hiçbir şekide kapanma olmadı, tekrar PC eve götürdüm. Kurulumunu yaptım, sorun yine devam ediyordu. Ben bu sefer mönitorden süphelenmeye başladım, evde başka monitörüm olmadıgı için PC televizyona bağlayıp test ettim. Herhangi bir sorunla karşilaşmadım, aklıma HDMI to VGA dönüştürücüde bir sorun olabilir diye düşündüm. Yenisini aldım, sorunum düzeldi. Hiçbir problem kalmad, ı ben rastgele buldum. Sorunu kimisi PSU'dan kimisi RAM'den demiş ama ben sorunu HDMI to VGA dönüştürücüden buldum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı