RX 5600XT Driver kurduktan sonra PC açılış ekranında takılı kalıyor

atre1d3s

Hectopat
Katılım
30 Aralık 2019
Mesajlar
411
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
PC açılırken siyah ekranda kalıyor, kendiliğinden reset attıktan sonra yüklenme ekranı geliyor, o noktalarda takılı kalıyor. Power'a basılı tutup gücü kesip tekrar açtığımda ise sistem sorunsuz açılıyor. Dün de olmuştu birkaç kere kişisel bilgisayarınız başlatılamadı hatası vermişti. Başlatma onarma yapmıştım fakat yine de düzelmemiş. Antivirüs olarak Avast Free Antivirus kullanıyorum. Sorun ne olabilir sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
PC açılırken siyah ekranda kalıyor, kendiliğinden reset attıktan sonra yüklenme ekranı geliyor, o noktalarda takılı kalıyor. Power'a basılı tutup gücü kesip tekrar açtığımda ise sistem sorunsuz açılıyor. Dün de olmuştu birkaç kere kişisel bilgisayarınız başlatılamadı hatası vermişti. Başlatma onarma yapmıştım fakat yine de düzelmemiş. Antivirüs olarak Avast Free antivirus kullanıyorum. Sorun ne olabilir sizce?

Format gerkli bende de öyle olmuştu.
 
Bilgisayarı yenimi aldınız veya topladınız hardiskte bad sector olduysa açılış çok uzun sürebiliyor veya hiç açılmıyor.
Sistem Corsair 480GB MP510'a kurulu. HDD devredışı.
Isınma sorunu var mı, kontrol ettiniz mi?
Isınmadan dolayı kapanmıyor kontrol ettiğimde de 50 derece üstünde bir parça bulunmuyor.
Format gerkli bende de öyle olmuştu.
Format attım lakin bilgisayarı kapattıktan saatler sonra açtığımda aynı sorunu görmeye devam ediyorum... PC açık iken bir sorun da yok her bileşene stres testi yapıyorum yine bir sorun çıkmıyor...
 
Son düzenleme:
Kernel-Power 41 63 hatasını alıyordum. Formatladıktan sonra bu sorun çözülmüştü. Ekran kartı Driver'ını kurduktan sonra oyunlara giriyorum, testler de yapıyorum herhangi bir sorun olmuyor ta ki bilgisayarı kapatana kadar... Bilgisayarı kapattıktan birkaç saat sonra tekrar açmak istediğimde açılış ekranında takılıp kalıyor sürekli kendini yeniden başlatıyor. Onarımda geri yükleme yaptığında açılıyor fakat açıldığında formatladığım ilk hale dönüyor neredeyse ne Driver kalıyor ne uygulama kalıyor... (Driver'ları kurmadım PC sorunsuzca açılıp kapanıyor.) Bunun ne olduğunu anlayabilen var mı? Açıklarsanız çok sevinirim.

1.jpeg
 
Sapphire Radeon RX 5600XT Pulse... Arızalı olması muhtemel. Sürücüyü kaldırın Güvenli modda.
Formatlı şu an hiç yüklemedim tekrar sorun yaşamamak için... Arada da oyunlarda siyah ekrana giriyordu reset atıyodu PC şimdi iyice mahvoldu... Arızası sonradan oluştu ama 90 saat AC Odyssey oynadım bu kartla arada PC reset atıyordu ama şimdi direkt açılışta takılıp kalıyor. Driver kurduktan sonra bilgisayarı kapatana kadar oyun oynayabilmem ve testlerde sorun olmaması da çok saçma geliyor...
 
Sapphire Radeon RX 5600 XT sahibiyim. Ekran kartı driverlarını kurduktan sonra FurMark testlerinde Corespeed'in 1200'ü geçmediğini gördüm. Ekran kartı üzerindeki BIOS performans modundaydı. Silent BIOS ayarına aldım ve sonrasında Corespeed'in olması gereken değerlere çıktığını gördüm. Çeşitli testler yaptım ve 1 saat kadar CS:GO oynadım herhangi bir sorun da olmadı FPS harikaydı. Bunu yaparak sorunun çözüldüğünü düşündüm fakat birkaç saat sonra PC'yi tekrardan açmaya çalıştığımda açılış ekranında takılı kaldığını gördüm. Mecburen tekrar sistem geri yükleme yaptım ekran kartı Driver'ı silindi. Şu an sorunsuz kullanabiliyorum. Driver olmadan kullandığım için monitörümü 144Hz kullanamıyorum hiçbir şey yapamıyorum temel işlemler harici. Ekran kartı düzgün çalışıyor ama aynı zamanda çalışmıyor. Servise göndersem düzeltebilirler mi sizce?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 4 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı