Sistemim:
Enermax maxpro III 600W +80
Ryzen 5 1600 AF.
RX 5600XT.
2*8 3200MHz CL16 G.Skill
B450M K
Sıcaklık değerleri boşta GPU 45, CPU 50 derece. Ağır yükte GPU 70, CPU 80 derece.
Merhaba arkadaşlar yeni bir sistem topladım. Ekran kartının sürücüsünü falan kurdum, BIOS güncellemesini yaptım. Oyunlara girince hata vermeden kapanıyor. Detroit'te mesela Ultra ayarlara alınca 60 FPS oynayabiliyorum ama 5 dakika geçmeden kapanıyor, ayarları ortaya çekiyorum bu sefer 20 dakika geçiyor öyle kapanıyor. Witcher 3, FC 25 falan da aynı Minecraft'ta bile shader açınca oyundan attı. Nasıl çözebilirim bunu?
XMP kapatınca otomatik 2133 mhz oluyor açıncada otomatik 3200 oluyor değiştirme kısmı yok. 2133de Detroitte orta-yüksek ayarlarda denedim başladığım anda yine oyundan attı.
XMP kapatınca otomatik 2133 mhz oluyor açıncada otomatik 3200 oluyor değiştirme kısmı yok. 2133de Detroitte orta-yüksek ayarlarda denedim başladığım anda yine oyundan attı.
XMP açtıktan sonra manuel olarak frekansı 2933'e düşürebilmen lazım aslında...
O zaman sorun frekans kaynaklık değil gibi görünüyor, hangi driver'ı kullanıyorsun? RX 5000 serisi maalesef ki biraz sorunlu bir seri, PRO 25.Q2 sürücüsünü kurmayı dener misin?
Bilmiyorum XMP açma kapama kısmının bir altında frekans bölümü var fakat her halükarda etkin değil. BIOS'ta dolaştım baya ama değiştirme kısmı bulamadım.
O zaman sorun frekans kaynaklık değil gibi görünüyor, hangi driver'ı kullanıyorsun? RX 5000 serisi maalesef ki biraz sorunlu bir seri, PRO 25.Q2 sürücüsünü kurmayı dener misin?
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
Girdiğim her oyunda oluyor. Bazılarında oyuna başladığım anda atıyor bazılarında 10-15 dakika geçince atıyor.
@FehmiDogru.js Maksimum %20 vardı %20'ye alıp hem detroit hemde Witcher 3'te denedim. Detroitte orta ayarlarda daha oyun açılmadan çöktü. Witcher 3'te oyuna girdikten 2 dakika sonra falan çöktü.
@aionthearete hocam buradan sonrasını ben de bilmiyorum maalesef, kusura bakmayın.
Son olarak core ve bellek frekansını -50 MHz azaltmayı dener misiniz?