Çözüldü RX 5600XT sistemde Cyberpunk 2077 grafikler düzgün değil

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
20
Tüm oyunlarda oluyordu bir şekilde alıştım bazen 30 FPS ile oynadım yine oynadım.
Ama bu oyunun da böyle olması beni çok üzdü.

Oyunda gerçekten oynanmayacak kadar kötü grafik sorunları yaşıyorum. Bir SS atamam çünkü SS alınca görüntü çok güzel ama oyunda gerçekten çok kötü.
Oyun ayarlarımı atmıyorum çünkü hepsini denedim ama gerçekten garip bir şey oldu.

O garip olay şu
-bunu @Ma'at'a anlattım daha önce-: Ben X ayarını fulleyince her yer titiredi o ayarı kapatınca veya düşük yapınca ise bir nebze grafikler iyileşti.
Bunu ayarları Ultra yapınca iğrenç, Low yapınca cam gibi görüntü vermesiyle fark ettim.

1607669522002.png

1607669540146.png

1607669564095.png
Size sorunun görselini atamıyorum belki ama anlatabilirim.
Sorunu şöyle özetleyeyim: İlk olarak piksellerin dalgalandığını ve titrediğini hissediyorum -sadece siyah mekanlarda-, uzaktaki nesneler resmen bağımsızlığı ilan ediyor ve inanılmaz titriyor. Texture flickering gidi bir şey hatta o olabilir. Uzaktaki -çok da uzak değil- nesneler ve insanlar gerçekten garip duruyor.
"Titremek de neymiş?" Derseniz videodaki arkada sallanan iplere bakın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Ekleme: Diğer testlere göre daha çok FPS alıyor gibiyim. Bunun nedeni kartımın tam olarak görüntüyü işleyememesi olabilir mi?

Videoyu aldığım yer: [SOLVED] - Anti-Aliasing problems

Her oyunda oluyor bunu da belirteyim.

Ekran kartı: ASUS TUF 3 RX 5600XT Evo.
İşlemci: R5 3600X.
Anakart: B450M Dragon.
RAM: XPG Gammix 8x2 3000MHz.
SSD: Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD (oyun buraya kurulu)
PSU: Çöp.

@Bora Dere @Alpha Centauri @Motionless IN White @Enes3078 @Berkay Davas sizleri rahatsız ediyorum, tekrardan, ama belki yardımcı olabilirsiniz.

Pek bir ümidim yok, bu açacağım son konu olacak.

Not: Başlık tamamen yanlış, düşük değil aksine yüksek performans alıyorum moderatörler rapolarımı görünce durumu düzeltir.

Çözüm
Konu çok uzamış, kilitlenmesi için rapor yollayacağım ama önce sorunun çözümünü tekrardan yazayım.

• Film greni
  • Çevresel perdeleme
  • Ekran alanı yansıtma kalitesi

Bu ayarları kapattım ve sorun çözüldü. Çözüm olarak işaretliyorum, kaldırılmak isteniyorsa kaldırılsın çözüm.

Cyberpunk tarafındaki bozulmalar bu şekilde çözülmüştür, iyi oyunlar.
İnşallah öyledir çok korkuyorum kartımın sorulu omasından daha yeni aldım GTA 5 yüklüyorum sorunlu olup olmadığını anlamak için GTA 5'te nelere bakmam lazım sende neler bozuk mesela?
Bende aşırı belli oluyor sorunlar rahat ol. Bir yere bakmana gerek yok. Belki sorunludur ama sen fark etmiyorsan sorun yok demektir. Öyle didik didik sorun arama benim gibi.

Bende aşırı belli oluyor sorunlar rahat ol. Bir yere bakmana gerek yok. Belki sorunludur ama sen fark etmiyorsan sorun yok demektir. Öyle didik didik sorun arama benim gibi.

Ben aslında farkediyorum bu sorunu Forza Horizon'da fark ettim ama benim sorunum seninki gibi değildi sanırsam benim sorunum ağaçların yaprakları kağıt gibiydi normalmiş inşallah kartımda sorun yoktur cidden çok korkuyorum.

Ben aslında farkediyorum bu sorunu Forza Horizon'da fark ettim ama benim sorunum seninki gibi değildi sanırsam benim sorunum ağaçların yaprakları kağıt gibiydi normalmiş inşallah kartımda sorun yoktur cidden çok korkuyorum.
Draw Distance (Çizim Mesafesi) sorununuz yoksa ve monitörünüz ve çözünürlüğünüz maksimum 1440p falan ise aliasing gibi sorunlar hep olur. Takılıp, tadınızı kaçırmayın bence. SSD değil HDD kullanıyorsunuzdur, kaplamalar geç yüklenir, işlemci güçlü değildir kalabalık alanlarda kasar, PSU yetersizdir sistem düzgün çalışmaz, sistem darboğaz oluyordur performans düşer vs vs. Sorunların ardı arkası kesilmiyor. Siz benchmarklara göre ortalama aynı FPS'leri alıyor, sisteminiz bu süre zarfında aşırı ısınmıyor, pc kapanması, ekran kararması gibi ciddi bir problemle karşılaşmıyor iseniz endişe etmenize gerek yok. Ama eğer bir gün kalktığınızda ve ortada hiçbir neden yokken birdenbire oyunların grafik kalitesi düştüyse o zaman endişelenebilirsiniz.
Arkadaşlar sorun var ama video vs. gibi yerlerde görünmüyor bunun nesini anlamıyorsunuz? Sen bir video izlerken aynı kalitede mi izliyorsun? Hayır.

Ben sana o kalitede bir video sunarsam sorumu fark etmezsin.
Hiç AMD ekran kartı kullanmadığım için bilmiyorum ama Geforce Experience gibi bir programınız varsa, oradan 1080p, 60 fps kaydedip, dosyayı sıkıştırmadan Drive'a yükleyip paylaşabilirsiniz. 1 dakikalık ve sorunu en çok belli eden bir video yeterli olur. Benim de belli olmuyordu, arkadaşlara böyle gösterdim sonra, onlar da anladılar sorunu. Boyutu yaklaşık 300-400 mb arası olacaktır muhtemelen. Ancak Technopat Sosyal, Drive kullanımına izin veriyor mu onu bilmiyorum.

5600 XT'de benzer sorun yaşıyorum özellikle araba ve yol üzerinde grenler kaplama kalitesi diye bir şey bırakmıyor. "Ekran alanı yansıtma kalitesi" kapattığımda ise araba ve yolda grenler nispeten azalıyor.
Radeon görüntü keskinleştirme ayarı kapalı.
İlk resim Ekran alanı yansıtma kalitesi AÇIK
İkinci resim Ekran alanı yansıtma kalitesi KAPALI

Dosya Ekleri

• grenli.jpg
    grenli.jpg
    82 KB · Görüntüleme: 101
  • grensiz.jpg
    grensiz.jpg
    85,1 KB · Görüntüleme: 94
5600 XT'de benzer sorun yaşıyorum özellikle araba ve yol üzerinde grenler kaplama kalitesi diye bir şey bırakmıyor. "Ekran alanı yansıtma kalitesi" kapattığımda ise araba ve yolda grenler nispeten azalıyor.
Radeon görüntü keskinleştirme ayarı kapalı.
İlk resim Ekran alanı yansıtma kalitesi AÇIK
İkinci resim Ekran alanı yansıtma kalitesi KAPALI

Oyunun ayarlarında film greni diye bir ayar mevcut onu kapatın

Konu çok uzamış, kilitlenmesi için rapor yollayacağım ama önce sorunun çözümünü tekrardan yazayım.

• Film greni
  • Çevresel perdeleme
  • Ekran alanı yansıtma kalitesi

Bu ayarları kapattım ve sorun çözüldü. Çözüm olarak işaretliyorum, kaldırılmak isteniyorsa kaldırılsın çözüm.

Cyberpunk tarafındaki bozulmalar bu şekilde çözülmüştür, iyi oyunlar.

Son düzenleme:
Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı