Aynı sorunlar bende de vardı. Oyunda olsun masaüstünde olsun ekran kararıp 1-2 sn sonra açılıyordu. Hele HDR destekleyen bir oyunda HDR açınca ya da default ayarlarda HDR açıksa oyuna giremiyordum bile ekran kararıp kalıyordu. FreeSync açamıyordum, 60 Hz üstüne çıkınca çok sık kararmalar başlıyordu.
-Monitörüm ASUS VG27wq 165Hz 27Inc 2K HDR400 (kutusundan DisplayPort kablo çıktı onu kullanıyorum)
-Ekran kartı Sapphire Pulse 5600 XT (1750MHz şeklinde geldi BIOS Update yapmama gerek kalmadı)
-Işlemci 3700X ve RAM'ler 4*8 Corsair 3200MHz.
Dediğiniz gibi neler neler yapmadım HZ düşürdüm voltaj düşürdüm olmadı, 20.5.1 ya da 20.4.2 driverlarını DDU ile silip yüklesemde olmadı maalesef.
Çözümüm çok saçma neden oldu anlamıyorum ama beni kurtaran DDU ile güvenli modda Driver'ı silip 20.4.1 sürümünü yüklemem oldu. 20.4.1 sürümü önerilenlerde gözükmüyor ama AMD sitesinde var aratıp indirebilirsiniz.
Şu an hiç sorunsuz oynuyorum. Ne HDR problemi ne undervolt yapmam gerek kalmadan 165Hz FreeSync açık bir şekilde oynuyorum. Hatta OC yaptığımda bile sorun çıkmadı 1850 MHz OC lazım VRAM'ları. Ama bir daha bozulursa diye korkumdan geri aldım 1750'de kullanıyorum
.
20.4.1 sürümü sizin problemi çözermi bilmem ama çok şükür benim sıkıntımı çözdü. Sizde bir deneyin belki sorununuzu çözer ve çözerse yazarsanız sevinirim sırf bendeki problemi mi çözdü yoksa gelen bir sorunu mu çözüyor hem forumdaki arkadaşlarda yararlanır.
İnşallah sorununu çözersin. İyi forumlar.