RX 570 Armor fazla ısınma ve düşük FPS sorunu

MertYigitrr

Hectopat
Ekran kartına FurMark testi yaptığım zaman böyle bir sonuç ile karşılaştım, kart gereğinden fazla ısınıyor her zaman.
Kasamın hava akışı pek iyi değil ama yine de sıcak geldi. Undervolt Vb. işlemler yapmadım.
1578585570204.png

Kasanın kapağını açtım ve fanları hızlandırdım bu seferde aşağıdaki gibi bir sonuç aldım ama süpürge makinesi gibi ses çıkıyor. Sanıyorum normal değil bu durum fakat yine de sormak istedim. Ayrıca oyunlarda videolardan izlediğim kadarıyla başkalarına göre düşük FPS'ler alıyorum. Örneğin Rust'ta ekran kartım %70 civarını kullanıyor. (İşlemci'm Ryzen 3 2200G)
2020.01.09-19.07.png

Son düzenleyen: Moderatör:
İşlemciniz ekran kartınıza göre zayıf kalıyor. Düşük FPS'nin nedenlerinden birisi bu. Diğeri ise ekran kartınız cidden ısınıyor, sağlıklı sıcaklıklar değil bunlar. Kasanızın hava akışını iyileştiremiyorsanız, eğer bütçeniz elveriyorsa kasanızı değiştirin. Undervolt yaparsanız sıcaklıklar biraz düşecektir.

Armor kart sorunlu diyince cahil fanboy ne halt ise o oluyorum. Sorunlu bunlar işte kendimde var tanıyorum bunları. Garantiye gönder geçmiş olsun. Kart elinde kalır bu şekilde kullanmaya devam edersen. Benimki de 89 derece oluyor. Eski konularıma bakarsan çok uğraştım bunla.

FurMark testini kaç saat yapmak gerek bende kartıma yapmak istiyorum. Ayarlar vesaire nasıl olmalı? Ekran kartım MSI Armor RX570.
15 dakika yeterlidir. Zamanınız varsa 1 saatte yapabilirsiniz. Ekstra olarak OCCT öneribilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı