Çözüldü RX 570 Ekranın karelenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr.shn

Decapat
MSI Armor RX570 ekran kartımda masaüstündeyken aldığım bir hata var. Birkaç defa başıma geldi. Stres testine soktum 20 dakika çalıştı herhangi bir sıkıntı çıkmadı, sıcaklık değerleri de gayet normaldi. Bu hatayı aldıktan sonra 5-10 sn kadar bekliyor sonrasında siyah ekranda kalıyor. Battlefield 1, Battlefront 2, Rainbow 6 gibi oyunlar yüklü onlardayken hiç olmadı ancak masaüstünde 3 defa karşılaştım. Bu hatanın sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 20210523_222813.jpg
    20210523_222813.jpg
    416 KB · Görüntüleme: 126
Çözüm
Merhaba. Bu hatayı tekrar almıyorum ancak başka bir sorun çıktı. Oyunlardayken bu hatayı alıyorum ardından oyun kapanıyor. Assassin's Creed Odyssey(Epic Games), battefront 2(Origin), R6 Siege(Ubisoft Connect) bu oyunlarda bazen oyuna girdiğim anda bazen de biraz zaman geçtikten sonra oyun siyah ekran veriyor, kapanıyor ve bu hatayı veriyor. Driverı sildim(DDU ile) ve WHQL+ sertifikalı başka bir driver kurdum aynı hatayı halen alıyorum. Sorun ne olabilir?

Tamamdır. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve aygıt yöneticisinden temel görüntü bağdaştırıcı olan aygıta sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin ondan sonra bilgisayarımız yeniden başlatın. (otomatik sürücü güncellemesi açık olmalı )
Bu hatayı aldıktan sonra yaptım zaten ama halen devam ediyor. 20.11 WHQL sürümünü kullanıyordum hatayı ilk aldığımda. Sonrasında 21.3.1 WHQL'ye geçtim ancak sorun çözülmedi.
Düzenleme: AMD Radeon Software sağ alt köşeden gizli simgeleri göster e tıkladığımda 2 tane simgesi görünüyor. Konuyla alakası var mı bilmiyorum bu da yeni olan bir şey.

Devam nasıl edebiliyor? Radeon Software Windows tarafından kurulmuyor. Aldığınız hata Radeon Software ile ilgili.

Siz kurmuyorsunuz değil mi? Windows Update kuruyor.
Driver ı ben manuel kuruyorum siteden. Onun kendi kurduğu sürüm 21.5.1 Optional sürümü.
Aygıt yöneticisindeki hata raporu bu:
Device PCI\VEN_1002&DEV_67DF&SUBSYS_341B1462&REV_EF\4&280b1369&0&0009 had a problem starting.

Driver Name: oem1.inf
Class Guid: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Service: amdkmdag
Lower Filters:
Upper Filters:
Problem: 0x0
Problem Status: 0xC00000E5

Driver ı ben manuel kuruyorum siteden. Onun kendi kurduğu sürüm 21.5.1 optional sürümü.
Aygıt yöneticisindeki hata raporu bu:
Device PCI\VEN_1002&DEV_67DF&SUBSYS_341B1462&REV_EF\4&280b1369&0&0009 had a problem starting.

Driver name: OEM1.inf
Class guid: {4D36E968-E325-11CE-BFC1-08002BE10318}
Service: Amdkmdag.
Lower filters:
Upper filters:
Problem: 0x0.
Problem status: 0xC00000E5.

DDU ile kaldırın ve Update'in kurmasına izin verin. En son söylediğim adımları tekrar yapın.

Otomatik sürücü güncellemesi açık mı kapalı mı bilmiyorum nereden bakabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki ayarınız açık olmalı. Kapalı değil. Yani evet.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradaki ayarınız açık olmalı. Kapalı değil. Yani evet.

Tamam kontrol ettim açık durumda. Dediğiniz gibi yaptım sistemi yeniden başlattım. Şu anda aygıt yöneticisinde Rx 570 olarak görünüyor. Radeon Software pc de kurulu değil. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı