Çözüldü RX 570 Ekranın karelenmesi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

mr.shn

Decapat
MSI Armor RX570 ekran kartımda masaüstündeyken aldığım bir hata var. Birkaç defa başıma geldi. Stres testine soktum 20 dakika çalıştı herhangi bir sıkıntı çıkmadı, sıcaklık değerleri de gayet normaldi. Bu hatayı aldıktan sonra 5-10 sn kadar bekliyor sonrasında siyah ekranda kalıyor. Battlefield 1, Battlefront 2, Rainbow 6 gibi oyunlar yüklü onlardayken hiç olmadı ancak masaüstünde 3 defa karşılaştım. Bu hatanın sebebi ne olabilir?

Dosya Ekleri

• 20210523_222813.jpg
    416 KB · Görüntüleme: 126
Çözüm

Tamamdır. DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırın ve aygıt yöneticisinden temel görüntü bağdaştırıcı olan aygıta sağ tıklayın ve cihazı kaldır deyin ondan sonra bilgisayarımız yeniden başlatın. (otomatik sürücü güncellemesi açık olmalı )

Devam nasıl edebiliyor? Radeon Software Windows tarafından kurulmuyor. Aldığınız hata Radeon Software ile ilgili.

Devam nasıl edebiliyor? Radeon Software Windows tarafından kurulmuyor. Aldığınız hata Radeon Software ile ilgili.
Bir fikrim yok ne yazık ki. Ben de anlam veremedim. Driver ı temiz şekilde DDU ile sildim ve yenisini kurdum. Yine de alıyorum hatayı.

Siz kurmuyorsunuz değil mi? Windows Update kuruyor.
Driver ı ben manuel kuruyorum siteden. Onun kendi kurduğu sürüm 21.5.1 Optional sürümü.
Aygıt yöneticisindeki hata raporu bu:
Device PCI\VEN_1002&DEV_67DF&SUBSYS_341B1462&REV_EF\4&280b1369&0&0009 had a problem starting.

Driver Name: oem1.inf
Class Guid: {4d36e968-e325-11ce-bfc1-08002be10318}
Service: amdkmdag
Lower Filters:
Upper Filters:
Problem: 0x0
Problem Status: 0xC00000E5

DDU ile kaldırın ve Update'in kurmasına izin verin. En son söylediğim adımları tekrar yapın.

Otomatik sürücü güncellemesi açık mı kapalı mı bilmiyorum nereden bakabilirim?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Buradaki ayarınız açık olmalı. Kapalı değil. Yani evet.

Tamam kontrol ettim açık durumda. Dediğiniz gibi yaptım sistemi yeniden başlattım. Şu anda aygıt yöneticisinde Rx 570 olarak görünüyor. Radeon Software pc de kurulu değil. Şimdi ne yapmam gerekiyor?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…