RX 570 ETS 2'de 70 derece oluyor

RX 500 serisi ile o kadar düşük sıcaklık elde edildiğini ilk kez duyuyorum. Belki o testleri yapanlar uzay montaj veya undervolt ile kullanmıştır.

Benim iyi soğutmaya sahip RX 5700 XT kartım ETS 2'de darboğaz olmadığı vakitler 70 derecenin üzerine çıkabiliyor. Bence bu değerler çok kafaya takılmamalı.

RX 500 serisi ile o kadar düşük sıcaklık elde edildiğini ilk kez duyuyorum. Belki o testleri yapanlar uzay montaj veya undervolt ile kullanmıştır.

Benim iyi soğutmaya sahip RX 5700 XT kartım ETS 2'de darboğaz olmadığı vakitler 70 derecenin üzerine çıkabiliyor. Bence bu değerler çok kafaya takılmamalı.
RX 570, Cyberpunk bakmadım ancak diğer ağır oyunlarda 58-59 derece bu havada, yazın 68 dereceye kadar gördüm. Fanlarım ayarlı ve Gigabyte markalı. Marka ve kullanılan fanlar etkiler mesela MSI Armor çok normal 70 üstünde çıkması.

Ekran kartı için en normal sıcaklıklar bunlar.

80 ve üzerini görmeye başlarsa anlayın ki toz, pislik, kasanının konumu (çevresinde doğalgaz peteği) ve hava sirkülasyonunuz kötüdür.

85 ve üzerine çıkmaya başladığında bunlardan ziyade kartın soğutmasında bir sorun vardır, servise gönderilmesi gerekir çünkü 85 ve üzeri sıcaklıklarda her ne kadar kapanmasa da o sıcaklıklarda uzun süre çalışması karta zarar verir.

Konu 2021'de açılmış ama şunu söylemek istiyorum: 2 sayfa yorum var 1 kişi çıkıp 70 derece normal demiş sadece. Biri diyor benimki 60 dereceyi geçmiyor o zaman 70 fazla. Senin kart 60 derece diye her kart 60 derece mi olmak zorunda? Saçma sapan yorumlarla insanları korkutuyorlar. Kartlarda sınır 86 87 derece. 70 derece iyi bir sıcaklık. Testlerde o kadar soğuk olmasının sebebi uzay montaj olması ve büyük ihtimalle soğuk bir ortamda yapılması.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı