Çözüldü RX 570 FurMark 86 derece

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

onr41

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.
Ekran kartım çok ısınıyor 10dk test yaptım 86 derece çıktı.
Diğer fotoğraf hazır ayar 1080P 0 MSAA.

Dosya Ekleri

• furmark_000000.jpg
    furmark_000000.jpg
    245,6 KB · Görüntüleme: 244
  • benim furmark testim.PNG
    benim furmark testim.PNG
    14,3 KB · Görüntüleme: 143
Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Furmark ekran kartına %100 yük bindirdiğini için değerler gayet normal. RX 500'lerde 85°C'ye kadar hiçbir sıkınıtı bulunmamakta.
%100 yük altında özellikle de bu yaz sıcaklarında 75-80 derece normal olarak kabul edilebilir. Daha da düşürmek istiyorsan kasa içi hava akışını gözden geçirmelisin ya da yan kapağı açmayı deneyebilrisin.

Merhaba arkadaşlar.
Ekran kartım çok ısınıyor 10dk test yaptım 86 derece çıktı.
Diğer fotoğraf hazır ayar 1080P 0 MSAA.
öncelikle ekran kartını çıkar macunu temizle, macunu çok ince sürmediğin için taşıyor ısı değerleri düşük çıkmıyordur. (macun sürerken çok sürmek önemli değildir). bir dener misin?

Zaten bahsedilmiş FurMark testi ekran kartını resmen ağlatıyor. XFX RX 590 ekran kartım ile FurMark testinde 89 dereceyi görmüştüm. Yüksek grafikli oyunlarda ise 83-85 derece arası değerler alıyordum. Undervolt ve fan ayarı sayesinde FurMark testinde 80 derece, yüksek grafikli oyunlarda ise 70-75 derece arası değerlere kadar düşürmeyi başardım. Undervolt ve fan ayarı yapabilirsiniz. Ayrıca kullanmış olduğunuz kasa modeli ve hava akışı da sıcaklık değerlerini etkiler.

Ekran kartım 2. el değil.
ekran kartın kaç senelik 2 sene oldu ise macun yenilemen lazım sağlıklı sistem için yaz aylarında oyun oynuyorsan 6 ay bir temizle dikkatli bir şekilde, senelerce kullanırsın asus ekran kartları nvdia veya kolay arıza vermez ekran çipi bozulur eğer amd ekran kartı ise beslemeler bile arıza veriyor amd ise bir daha alma ısılar çok yüksek o kartlarda arızalarda...

Ekran kartın kaç senelik 2 sene oldu ise macun yenilemen lazım sağlıklı sistem için yaz aylarında oyun oynuyorsan 6 ay bir temizle dikkatli bir şekilde, senelerce kullanırsın ASUS ekran kartları NVIDIA veya kolay arıza vermez ekran çipi bozulur eğer AMD ekran kartı ise beslemeler bile arıza veriyor AMD ise bir daha alma ısılar çok yüksek o kartlarda arızalarda...

Ekran kartı alalı 2 ay oldu.
Markası Gigabyte.

Son düzenleme:
Ekran kartı alalı 2 ay oldu.
Markası Gigabyte.
2 ay oldu ise bu kadar sıcaklık normal değil fanları ve sogutucu blokları tozlu mu çok, ama senin macun erkenden yenilenmesi lazım elektronikçilere git 300 derece dayanan beyaz macunlar var 20 tl filan kavanozu ondan sür hiç kurumuyor macun

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı