RX 570 Görüntü Bozulması

39896

Megapat
Makaleler
8
Merhaba, bugün kardeşim LOL oynarken monitör resimdeki gibi oldu ve o şekilde kaldı. Kardeşim arka planda oyunun hala açık olduğunu söyledi. Bilgisayarı aç kapa yaptığımda düzeldi sizce sıkıntı ne olabilir?

Screenshot_15.jpg

Sorun ekran kartında olmayabilir. Ram yerinden çıkmış veya gevşemiş olabilir. Ramlari çıkarıp takmayı dene yanlışsam düzeltin birde hdd sata 3 kabloların anakarta tam oturmuşmu kontrol et sorun çözülmezse bir bilene götür😊😊😉

Ramleri ve bütün kabloları kontrol ettim bir sıkıntı yok. Windows ve AMD güncellemesi yaptım bakalım bir daha hata verecek mi? Hava sıcak olduğu için kasa kapağı açık kullanıyorum biraz tozlanıyor ama alakası olduğunu sanmıyorum.

Sorun ekran kartında olmayabilir. Ram yerinden çıkmış veya gevşemiş olabilir. Ramlari çıkarıp takmayı dene yanlışsam düzeltin birde hdd sata 3 kabloların anakarta tam oturmuşmu kontrol et sorun çözülmezse bir bilene götür😊😊😉
Kardeş RAM sıkıntı olsa bu mu yaşanır ? Yapmayın şunu yanlış yönlendirmeyin. RAM sağlam kardeş. Monitör veya ekran kartı girişinde ani bir çekme ya da sarsıntı yaratacak bir şey olmadıysa yüksek ihtimalle ekran kartında problem var. Zaten bunlar RX470'in OC versiyonu desek yanlış olmaz. RX500 Serisi Kartlar ile RX400 Serisi Kartların Benzerliği... - Technopat Sosyal buradan inceleyebilirsin. Bu tarz problemler (stabil olmamış gibi duruyor.) yanlış yapılan OC işlemi sonrasında yaşanır. Dediğim gibi öncelikle monitör kablo girişi, kablo, ekran kartının kablo girişi bunları takılıyken ve açıkken biraz yokla. Yokladıktan sonra eğer problem bunlardan birisi değilse AfterBurner gibi saat hızı ve voltaj ayarlayabileceğin programlar var. Buradan ekran kartı değerlerini bir miktar düşür. Hatta istersen undervolt yapabilirsin. 5-6 FPS belki kaybedersin ama daha az ısınan, stabil ve sağlıklı bir kartın olur.

Kardeş RAM sıkıntı olsa bu mu yaşanır ? Yapmayın şunu yanlış yönlendirmeyin. RAM sağlam kardeş. Monitör veya ekran kartı girişinde ani bir çekme ya da sarsıntı yaratacak bir şey olmadıysa yüksek ihtimalle ekran kartında problem var. Zaten bunlar RX470'in OC versiyonu desek yanlış olmaz. RX500 Serisi Kartlar ile RX400 Serisi Kartların Benzerliği... - Technopat Sosyal buradan inceleyebilirsin. Bu tarz problemler (stabil olmamış gibi duruyor.) yanlış yapılan OC işlemi sonrasında yaşanır. Dediğim gibi öncelikle monitör kablo girişi, kablo, ekran kartının kablo girişi bunları takılıyken ve açıkken biraz yokla. Yokladıktan sonra eğer problem bunlardan birisi değilse AfterBurner gibi saat hızı ve voltaj ayarlayabileceğin programlar var. Buradan ekran kartı değerlerini bir miktar düşür. Hatta istersen undervolt yapabilirsin. 5-6 FPS belki kaybedersin ama daha az ısınan, stabil ve sağlıklı bir kartın olur.
Kasa sabit durduğu yerde çekme vs. olmamıştır. Hatta karta UnderVolt bile yaptım -100 verip kullanıyordum. Neredeyse 1 aydır sıkıntı yoktu bugün bir şeyler olmaya başladı.

Arkadaşlar 5 dakika önce tarayıcı da gezerken önce fare kitlendi sonra ekran gitti. HDMİ kablosunu vs. çıkartıp taktım geri gelmedi. Sonra reset tuşuna bastım ve bilgisayar açıldı. Bilgisayara 1 günde ne olmuş olabilir?

Dostum tavsiyem tüm driverları sil yeniden kur hatta format at. Yazılımsal bir problemde olabilir. Çünkü ekranın donup kalması ekran kartıyla alakalı olmaz genellikle

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı