Çözüldü Sapphire RX 570 görüntü problemi

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

canpikachu

Hectopat
RX 570'lı sistemde sürekli bu sorunu yaşıyorum. Sorun nerede bulamadık.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İşlemci Ryzen 5 2600.
RAM 16 GB 3000MHz.
PSU 500Watt.
Anakart MSI B450M-PRO M.2.
Ekran kartı Sapphire RX 570 4 GB.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDMI bağlantısını kontrol edin kullandığınız dönüştürücü ile de alakalı olabilir.

PSU 80+ sertifikalı mı? Markası ne? Kartı ne zaman aldınız? Güncel sürücüleri tekrar yükler misiniz? (Windows Update yapınca kendi otomatik sürücü yükleyebiliyor ve bu sürücüler sorunlu olabiliyor)

Hocam Sapphire düşmanlığınıza anlam veremiyorum. Kuzenimde MSI Armor RX570 var. Onu da görüntü yırtılmalarından servise gönderdik sorun yok diyip yolladılar. 19.5.2 sürücüsü çıkmıştı geldiğinde onu kurdum sistemime gerçekten de bir sorun kalmadı. Ayrıca CS:GO'da bende benzer bir sorun yaşadım sebebi Windows Update tarafından güncellenen dahili ekran kartı sürücüsüydü. Sürücüyü kaldırıp İntelin sitesinden en son sürücüyü indirip yükledim düzeldi. Arkadaşın sorununun 1-AMD ekran kartı 2-Sürücü problemi olduğunu düşünüyorum.

Videoyu baştan sona izlediniz mi? Konu burada, konu sahibi burada. Ben konuyu takibe aldım. Hep birlikte görelim sorun nerede imiş.

Ben 10 yıldan fazladır soru cevaplıyorum ve bu tür konulara bakıyorum. AMD kartlarda en çok sorun çıkartan Sapphire.

İzledim (Mesajı düzenledim ve RX570'e dair bir bilgi de ekledim.) Sürücü sorunu ya da hatalı / eksik güç girişi olduğunu düşünüyorum.

1-Aygıt yöneticisinden görüntü bağdaştırıcıları sekmesinde RX570 kartınıza sağ tıklayıp cihazı kaldır deyin. Sürücü yazılımını kaldır kutusunu işaretleyip kaldırın. Sonra üstteki butondan donanım değişiklerini tarayın
2-RX570 siteden en son çıkan ekran kartı sürücüsünü indirin
3-Ekran kartı sürücüsünü kurun. Eğer olmazsa en son stable sürüm olan 19.9.2 sürücüsünü deneyin.

Ekran bu hale geldikten sonra bilgisayar %80 ihtimalle kapandı.

Sistemde Windows 10 1803,1903 ve Ubuntu denedim aynı sorunları yaşadım.

PSU kasa ile beraberdi kasa Cooler Master ve güç kaynağı 80+.

Yaklaşık 10 farklı sürücü denedim ekran kartı için değişen bir şey olmadı.

İki kere garantiye gitti ve sorunsuz olduğu söylendi bana.

Sistemi alalı 4 ay oldu ancak 1 ay bile kullanamadım.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı