RX 570 GTA V düşük FPS

R3 1200 AF.
8 GB DDR4 3000MHz RAM.
RX 570 4 GB.
Bu sistemle GTA 5 very high ayarlarda 60-80FPS arası değişiyor. İnternetten baktığımda bu ayarlarda 100'ün altına düşmüyor milletin FPS. İşlemci ve RAM kaynaklı mı acaba?
MSAA ve Advanced settingslerin hepsi kapalı.

Temizlikle tam bir alakası yok. Sıcaklık belirli bir seviyenin üstüne çıkarsa performansı etkiler anca.

GTA 5 eski bir oyun ama kalitesi ortada. Yeni oyunların çoğuna taş çıkartır.

Haklısınız ancak ben bu değerleri hikaye modunda alıyorum. Anlamanız için size şu kadarını söyliyeceğim, Resident Evil Village oyununda yüksek ayarlar 1080p çözünürlükte 60-80 arası oynuyorum. GTA V oyununda 60 FPS almam saçmalığın daniskası ve dediklerinizle neredeyse hiçbir alakası yok bence.

Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için. Ancak adamın FPS 100'den düşmüyor benimki ise 60 ile 80 arası gidip geliyor. Bu yaklaşık yüzde 40 bir performans farkı ve GTA 5 eski bir oyun. O kadar RAM ve işlemciye ihtiyacı olduğunu düşünmüyorum.

Benim sistemim CS'de 240FPS alıyor, ben oyuna girince 100 alıyorum dostum FPS değerlerin normal.
İşlemci ve RAM o kadar etki ediyor sırf ekran kartı aynı diye o kadar FPS alamazsın.

Ben GTA'da 60 70 alıyorum en yüksekte sen 60 FPS'yi beğenmiyorsun RX570 ile.

Haklısınız ancak ben bu değerleri hikaye modunda alıyorum. Anlamanız için size şu kadarını söyliyeceğim, Resident Evil Village oyununda yüksek ayarlar 1080p çözünürlükte 60-80 arası oynuyorum. GTA V oyununda 60 FPS almam saçmalığın daniskası ve dediklerinizle neredeyse hiçbir alakası yok bence.

Hocam ikisi aynı oyun mu? Birinin optimizasyonu diğerinden daha iyidir, grafikleri fullesen bile 60 FPS alırsın.

Benim sistemim CS'de 240FPS alıyor, ben oyuna girince 100 alıyorum dostum FPS değerlerin normal.
İşlemci ve RAM o kadar etki ediyor sırf ekran kartı aynı diye o kadar FPS alamazsın.

Ben GTA'da 60 70 alıyorum en yüksekte sen 60 FPS'yi beğenmiyorsun RX570 ile.
Beğenmemek değil dostum bu ne saçma bir konuşma tarzıdır? Ben ekran kartının verdiği performansı alamadığım için buraya yardım amaçlı yazıyorum ama saçma sapan cevaplar veriyorsunuz?

Hocam ikisi aynı oyun mu? Birinin optimizasyonu diğerinden daha iyidir, grafikleri fullesen bile 60 FPS alırsın.

Hocam akıl ve mantık var biri 2013 oyunu diğeri 2021 oyunu. Evet haklısınız ikisi aynı oyun değil ve GTA 5'te daha düşük FPS alıyorum yardım etmeyecekseniz lütfen daha fazla yazı yazmayın.

İnternette baktığının işlemcisi RAM'i yüksektir sende tek 8 GB RAM, onda Dual Channel'dır mesela.

Peki hocam %40'lık bir performans farkı oluşturacak kadar önemli mi Dual channel? Konuştuğumuz oyunun 2015 yapımı olduğunu unutmayın lütfen.

Beğenmemek değil dostum bu ne saçma bir konuşma tarzıdır? Ben ekran kartının verdiği performansı alamadığım için buraya yardım amaçlı yazıyorum ama saçma sapan cevaplar veriyorsunuz?

Dostum senin aldığın performans normal diyorum ben de.
RAM'in düşük, işlemci düşük, videodaki sistem belli değil, sisteminin kaç yıllık olduğuna bağlı FPS değeri çok değişiyor, sen zorla ben düşük FPS alıyorum diye inat ediyorsun.
Dediğin videoyu at, işlemciye vs bakalım net bir şey diyelim.
Hala yüzde 40 performans farkı diyorsun.

Yardım etmeye çalışıyoruz ama siz kabul etmemek için zorluyorsunuz.

Hocam akıl ve mantık var biri 2013 oyunu diğeri 2021 oyunu. Evet haklısınız ikisi aynı oyun değil ve GTA 5'te daha düşük FPS alıyorum yardım etmeyecekseniz lütfen daha fazla yazı yazmayın.

Peki hocam %40'lık bir performans farkı oluşturacak kadar önemli mi Dual channel?
Oyundan oyuna değişir bir oyunda %15 oluşturur bir oyunda %40 oluşturur GTA için kesin bir yüzde söyleyemem ancak oluşturduğu bariz. Videodan baktığın testleri atabilir misin buraya.

Dostum senin aldığın performans normal diyorum ben de.
RAM'in düşük, işlemci düşük, videodaki sistem belli değil, sisteminin kaç yıllık olduğuna bağlı FPS değeri çok değişiyor, sen zorla ben düşük FPS alıyorum diye inat ediyorsun.
Dediğin videoyu at, işlemciye vs bakalım net bir şey diyelim.
Hala yüzde 40 performans farkı diyorsun.

Yardım etmeye çalışıyoruz ama siz kabul etmemek için zorluyorsunuz.

Oyundan oyuna değişir bir oyunda %15 oluşturur bir oyunda %40 oluşturur GTA için kesin bir yüzde söyleyemem ancak oluşturduğu bariz. Videodan baktığın testleri atabilir misin buraya.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz sorunum yok ekran kartı %100 kullanılıyor bunu göz önünde alın. Video'da adamın işlemcisi ve RAM'i çok daha iyi bunu kendimde görebiliyorum. Ancak benim darboğaz sorunum yok ve 2015 yapımı bir oyunun hikaye modunda Dual channel RAM'in %40 bir performans farkı yapacağınıda düşünmüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı