RX 570 GTA V düşük FPS

R3 1200 AF.
8 GB DDR4 3000MHz RAM.
RX 570 4 GB.
Bu sistemle GTA 5 very high ayarlarda 60-80FPS arası değişiyor. İnternetten baktığımda bu ayarlarda 100'ün altına düşmüyor milletin FPS. İşlemci ve RAM kaynaklı mı acaba?
MSAA ve Advanced settingslerin hepsi kapalı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Darboğaz sorunum yok ekran kartı %100 kullanılıyor bunu göz önünde alın.

Dostum, işlemci R9 5900X gibi bir canavar?
RX570 8 GB VRAM olan versiyonu,
RAM 32 GB sizinki 8 GB
Anakarta kadar kaliteli bir sistem var siz nasıl bununla aynı FPS değerlerini almayı bekliyorsunuz?
R3 1200 ile o işlemciye yaklaşamazsınız FPS değerleriniz normal yani.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Normal değerleriniz asıl bu videoya bakmanız gerek.

RAM'lar bu videoda hala yüksek daha fazla anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.

RAM 32 GB sizinki 8 GB.
Anakarta kadar kaliteli bir sistem var siz nasıl bununla aynı FPS değerlerini almayı bekliyorsunuz?

RX 570 4 GB ve 8 GB aynı performansa sahip ayrıca oyun VRAM sınırsında değil 2.5GB VRAM kullanıyor en yükek ayarlarda. Kısacası VRAM farkı performans farkı vermez bu oyunda. İşlemci ve RAM konusunda haklsınız zaten kendimde yazdım bunları bildiğimi. Ancak darboğaz sorunum yok bunun altını tekrar çiziyorum ve GTA 5 MSI Afterburner ile baktığımda sadece 5GB RAM kullanıyor gözüküyor. Yani 8 GB RAM'im sınırına kadar bile kullanılmıyor.

Darboğaz sorunum yok ekran kartı %100 kullanılıyor bunu göz önünde alın. Video'da adamın işlemcisi ve RAM'i çok daha iyi bunu kendimde görebiliyorum. Ancak benim darboğaz sorunum yok ve 2015 yapımı bir oyunun hikaye modunda Dual channel RAM'in %40 bir performans farkı yapacağınıda düşünmüyorum.

Dostum sana darboğaz var diyen yok zaten. Attığın videodaki adamın işlemcisi son model bir işlemci. RAM desen 4 kanal 32GB kullanıyor. Senin işlemcin ile ram bu videodaki ile kıyaslanamaz.

RX 570 4 GB ve 8 GB aynı performansa sahip ayrıca oyun VRAM sınırsında değil 2.5GB VRAM kullanıyor en yükek ayarlarda. Kısacası VRAM farkı performans farkı vermez bu oyunda. İşlemci ve RAM konusunda haklsınız zaten kendimde yazdım bunları bildiğimi. Ancak darboğaz sorunum yok bunun altını tekrar çiziyorum ve GTA 5 MSI Afterburner ile baktığımda sadece 5GB RAM kullanıyor gözüküyor. Yani 8 GB RAM'im sınırına kadar bile kullanılmıyor.

Attığım videoda sizin sisteminizin 16 GB RAM'li versiyonu var asıl o videoya bakın.
Attığın videoda işlemci son model bir işlemci hala 100 FPS alacağınızı savunuyorsunuz.

RAM 32 GB sizinki 8 GB
R3 1200 ile o işlemciye yaklaşamazsınız FPS değerleriniz normal yani.

Normal değerleriniz asıl bu videoya bakmanız gerek.

RAM'lar bu videoda hala yüksek daha fazla anlatmama gerek yok diye düşünüyorum.

Teşekkür ederim anladım performansta sıkıntı olmadığını.

Afterburner üzerinde genel yani işletim sistemi + oyun kullanımı var birde sadece oyunun kullandığı kısım var. Windows 11 kullanıyorsan o da fazla ram tüketiyor malum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı