Çözüldü RX 570 ısınıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GncKerem

Centipat
Katılım
28 Kasım 2020
Mesajlar
119
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar benim sistemim çok sınıyor alalı 2 ay oldu kasada en ufak toz bile yok.
Internet Cafe Simulator oynarken bile ekran kartım 75 dereceleri zorluyor fanlar %80 döndüğü halde.
Undervolt ile 2 3 derece düşürebildim sizce garantiye göndermeli miyim yoksa normal mi? Radeon yazılımındaki strest test e sokup sıkcaklığı paylaşmalı mıyım?
 
Çözüm
Merhabalar. Öncelikle kullandığınız kasa modeli nedir? Eğer kasanın hava akışı kötü ise sistem parçaları ısınacaktır. Kasanın yan tarafı açık şekilde deneyin. Eğer yan tarafı açık şekilde sıcaklık düşüşü meydana geliyorsa hava akışı kötü demektir.

Ayrıca stabil bir undervolt ayarı ile FPS düşüşü olmadan ortalama olarak 10-15 derecelik düşüş elde edebilirsiniz. Sanıyorum ki yaptığınız undervolt ayarları stabil değil. Deneme yanılma yöntemi ile stabil bir ayar bulabilirsiniz. Şunu da ekleyeyim eğer Radeon programı üzerinden undervolt ayarları yapıyorsanız yaptığınız ayarların sıfırlanmaması için görsele yüklediğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın.

RX 570 hangi modelini kullanıyorsunuz? Birçok RX 570 modeli var ve bu modeller arasında soğutma farkı bulunuyor.
Radeon programından yaptıysanız ayarları uygula dediğiniz vakit silinmez. Yalnız bilgisayar kapandığında ayarların silinmemesi için yukarıda bahsettiğim Windows ayarlarından hızlı başlatmayı kapatın. Onun haricinde bilgisayarın güç tuşundan direkt kapanması veya elektrik kesintisi gibi ani kapanmalarda ayarlar sıfırlanabiliyor. Yaptığınız ayarların görüntüsünü çekip saklayın derim. Ayrıca yaptığınız ayarların profilini de kaydedebilirsiniz.

Sağ olun PC'yi kapayıp açacağım bakalım silincek mi ayarlar tekrardan teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı