RX 570 Mining Çıkması Mı?

Yer
Karabük
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba, geçen gün 750 TL'ye RX570 Nitro+4 GB aldım. Bugün geldi ve ben de bilgisayarıma taktım. CS:GO'da GPU kullanımı bazen 1'e kadar düşüyor.
İşlemcim G4560 (ileride değiştireceğim için ve RX570 ile 90% darboğaz olduğu için aldım) PSU ise Cooler Master RS-500-pcap 500 Watt'lık bir PSU.
Yaptığım test ise bu:

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Furmark testi yaptıktan sonra testden çıkınca ekran kararıyor ve PC yeniden başlatmadan düzelmiyor aynı sorun CS de maçtan sonra skor ekranı açılırken oluyor. Bu arada o dediğiniz ayarı açtığım halde böyle. Az önce OCCT ile test yaptım testi 1024*768 çözünürlükte yaptım ve 94 FPS civarı bir değer alıyordum ekran kartı sıcaklığı ise 70-71 derece, 5 dakika sonra testi kapattım ve yine aynısı oldu ekran sim siyah ve bilgisayarın power tuşuna bastığım anda ise bilgisayar kapandı.
@Ponçik Talon
Screenshot_2.png

Az önce yaptığım test. Dediğim gibi işlemcim G4560, ayrıca şu anlık sadece 6 pin güç girişi bağlı kart ise 6+8 pin güç istiyor.
Not: bu test 1440*900 p de yapıldı.

Son düzenleme:
Furmark testi yaptıktan sonra testden çıkınca ekran kararıyor ve PC yeniden başlatmadan düzelmiyor aynı sorun CS de maçtan sonra skor ekranı açılırken oluyor. Bu arada o dediğiniz ayarı açtığım halde böyle. Az önce OCCT ile test yaptım testi 1024*768 çözünürlükte yaptım ve 94 FPS civarı bir değer alıyordum ekran kartı sıcaklığı ise 70-71 derece, 5 dakika sonra testi kapattım ve yine aynısı oldu ekran sim siyah ve bilgisayarın power tuşuna bastığım anda ise bilgisayar kapandı.
@Ponçik Talon
Adrenalin 20.4.2 sürümünü kullanıyorsunuz. WHQL sürümü olan 20.2.2 sürümünü yükleyin ve öyle deneyim. AMD Cleanup Utility uygulaması ile driveri kaldırın ve 20.2.2. sürümünü temiz kurulum yapın.

Driver değişikliği sonrası siyah ekrana düşme sorunu kaybolduysa sorun yok demektir. Görsellerde bir sorun görünmüyor olması gerektiği gibi değerleriniz.
Az önce CS girdim gpu kullanımı %40 a kadar düştü arada küçük droplar oluyordu ama yine de idare ediyordu. Ama birden tekrar siyah ekrana düştü.
Peki 6+8 pin yerine sadece 6 pin bağlamanın bununla alakası olabilir mi?

Son düzenleme:
Az önce CS girdim gpu kullanımı %40 a kadar düştü arada küçük droplar oluyordu ama yine de idare ediyordu. Ama birden tekrar siyah ekrana düştü.
Peki 6+8 pin yerine sadece 6 pin bağlamanın bununla alakası olabilir mi?
Sadece 6 pin bağlamanız ile ilgili bir problem olabilir, mining bios yazılmış olabilir karta.

Sadece 6 pin bağlamanız ile ilgili bir problem olabilir, mining bios yazılmış olabilir karta.
Güç tüketimini -50 yaptım cs de hiç bir takılma filan olmadan oynadım maç bitti, oyundan çıktım sonra ise oyunu kapattım ama tekrar siyah ekran verdi.
Bios ise orjinal gibi gözüküyor.
1589642876262.png

Güç tüketimini -50 yaptım cs de hiç bir takılma filan olmadan oynadım maç bitti, oyundan çıktım sonra ise oyunu kapattım ama tekrar siyah ekran verdi.
Bios ise orjinal gibi gözüküyor.
Eki Görüntüle 564541
Güç kaynağı beslemeye yetmiyor olabilir başka bir bilgisayarda ve ya başka bir güç kaynağı ile denemeler yapın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı