RX 570 Nitro+ için ideal Wattman ayarları

Zelaroth

Kilopat
Arkadaşlar, Sapphire RX 570 Nitro+ model ekran kartı alacağım için Wattman ayarları hakkında bilgi almak istiyorum, overclock yapmak gibi bir amacım yok fakat daha ziyade GPU'nun daha serin çalışabilmesi için hedef sıcaklık, minimum sıcaklık ve buna bağlı olarak fan RPM değerlerinin hangi değerlerde olması gerektiği hakkında bilgi alabilirsem çok mutlu olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
@HakanCT Otomatikte hedef sıcaklık değeri bir hayli yüksek oluyor ama bildiğim kadarıyla, custom yapılandırmaya nazaran ve fan rpm devirleri de daha düşük diye biliyorum, kart biraz daha serin olsun falan diye ayarlamak istiyordum

@@Zelaroth
Otomatikte iken maksimum sıcaklık limiti (RX 570 Nitro+ için) 85 derece. Ben de bu kartı kullanıyorum ve grafikleri ağır oyunda bile 75 dereceyi geçtiğini görmedim. Daha basit oyunlarda 50-60 arası. Ayrıca 75 yerine 65 derece olsun derseniz fanlarınızın ömrü boş yere tükenecek ve daha fazla gürültü çekeceksiniz. Böyle bir şeye gerek yok.

@@Zelaroth
Evet Witcher 3'ü yüksek-ultra ayarlarda saatlerce oynuyorum ve 75 dereceyi geçmedi. Fanlar ortalama %35 gücünde çalışıyordu. Bunun güzel yanı oyunu kapatınca fanlar yavaş yavaş kendi gücünü kesiyor ve ardından duruyor. Masaüstünde ya da basit oyunlarda fan gürültüsü çekmemiş oluyorsunuz. Diğer türlü sürekli elle uğraşmanız gerekecek.

@HakanCT Haklısınız, fakat Wattman afterburn aksine sürekli uğraşma gerektirmeyen bir program bildiğim kadarıyla yani arkada sürekli açık kalıp ilgilenilmesi gereken bir program değil. Sadece benim merak ettiğim 65 veya maksimum 70 dereceye kartı sabitleyip sabitleyemeyeceğimdi. Ama bu defada fanların ömründen yiyor diyorsunuz.

@@Zelaroth
70 Dereceye sabitlemeyi MSI Afterburnerla bile yapabilirsiniz. Dediğim gibi, bu sefer fanlar (atıyorum) %30 güçte çalışmak yerine %40'da çalışacak ve boş yere gürültü oluşturacak. Ben otomatik ayarı seviyorum. Yine de sizin bileceğiniz iş.

Son düzenleme:
@@Zelaroth

Temp Limit yazan yeri 70 dereceye çekerseniz sabitlenmesi gerek.

386879

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı