RX 570 sistem çalışıyor fakat görüntü yok

AlierenDnr

Hectopat
Daha fazla  
Dün akşam Windows 11 kurdum bilgisayarıma yeniden başlatmamı istedi yeniden başlattım bir daha görüntü alamadım.

Ekran kartımı başka bilgisayarda denedim sorunsuz çalışıyor.
Anakart üzerinde VGA hatası görünüyor VGA ışığı yanıyor.

Denediklerim:

BIOS sıfırlama.
CMOS sıfırlama.
RAM yuvalarını yer değiştirme.
Güç kaynağı değiştirme.
Farklı ekran kartı deneme.

Bunlar ile sonuç alamadım sorun anakarttan veya işlemciden ama anlayamadım hangisinden farklı AM4 sistem bulmadım bilgisayarcı içinde vaktım yok sizden yardım almaya karar verdim.

Sistem:
RX 570.
Ryzen 5 1600 AF.
16 GB 8+8 Crucial Ballistix RAM'lar.
Zalman 400W PSU (denediğim PSU aopen 350W)
A320M Pro vh Plus anakart am4.

BIOS'a girerken görüntü geliyor mu?

Monitörünüz VGA girişli mi? Eğer VGA kablosu kullanıyorsanız kablo sorunlu olabilir, farklı bir kablo türü veya yedekte varsa diğer VGA kablonuzu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Windows uyumsuz AMD driverı kurmuş olabilir. Güvenli modda açılıyor mu açılıyorsa driverları silip kendin driver kur internet kapalıyken. Ya da tekrar format at ama önce tüm driverları kendin elle indir format sırasında PC internete bağlı olmasın.

BIOS'a girerken görüntü geliyor mu?

Hiç görüntü vermiyor hocam.

Görüntü gelse ilk deneyeceğim şey olacakti ama görüntü hiç yok farkli ekran kartında da vermiyor.

Monitörünüz VGA girişli mi? Eğer VGA kablosu kullanıyorsanız kablo sorunlu olabilir, farklı bir kablo türü veya yedekte varsa diğer VGA kablonuzu kullanmayı deneyebilirsiniz.

Deneyeyim. Hdmi to vga ile görüntü alıyordum.

İşlemciyi çıkartıp pine üfleyin tekrardan takın bazen işlemci tam okumadıgı zaman görüntü vermeyebilir.
Daha demin denedim hocam sonuç sıfır.

O zaman sıkıntı büyük ya anakart ya da işlemci de sorun vardır.

RAM'leri değiştirdiniz mi RAM bozulduysa görüntü vermeyebilir.

Bunu test etmenin bir yolu var mı acaba çünkü bilgisayarcı uzakta mecbur denemem mi gerekir?

O zaman sıkıntı büyük ya anakart ya da işlemci de sorun vardır.

RAM'leri değiştirdiniz mi RAM bozulduysa görüntü vermeyebilir.

2 adet RAM var elimde farkli farkli slotlarda denedim iki RAM'i de sonuç aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…