RX 570 Sistem LoL FPS Sorunu

• Konuyu başlatan Maridb
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 3.446

Maridb

Hectopat
Daha fazla  
RX 570, R5 2600X bir sistemim var. Oyuna ilk başladığımda base de 240-280 FPS alıyorum. Minyonlar geldiğinde 140-130 düşüyor. Okyanus ejderi tarzı ejderler alındığında etrafa yağmur geldiği zaman oyun 80-90 FPS'lere geliyor, ama kasıyor sürtüşme gibi bir şey oluyor akıcı değil. Normalde dikey senkronizasyonu açtığım zaman 60'da kasmaz ama burada 100'e bile indiğinde kasıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı macununun konu ile ne alakası var? Çözünürlüğü önerilene ve grafik kalitesini de orta-yüksekte tutmaya çalışın. Grafik düştükçe işlemci kullanımı artar GPU kullanımı düşer. Son zamanlarda LoLde de optimizasyon sorunları çıkabiliyor. Afterburner değerlerinizi paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.
Termal Macun eksildikçe ekran kartı ve işlemci daha verimsiz çalışır ve bu durumdan dolayı sıcaklık ardından da droplar meydana gelir.

Eyvah eyvah kesin çözüm galiba ekran kartı değişimi
Zaten düşünüyorum amd ekran kartları cidden berbat
Hocam LOL harici oyunlarda da test edebilir misiniz?
Ets2 rocket league de denedim onlarda sıkıntı yok gibi ama onlardada çok ısınma oluyor.Fanlar çok hızlı çalışıyor ve ısınıyor kasa.Eski 900 tl lik bilgisayarım bile ısınmıyor bu kadar :D
Ekran kartı macununun konu ile ne alakası var? Çözünürlüğü önerilene ve grafik kalitesini de orta-yüksekte tutmaya çalışın. Grafik düştükçe işlemci kullanımı artar GPU kullanımı düşer. Son zamanlarda LoLde de optimizasyon sorunları çıkabiliyor. Afterburner değerlerinizi paylaşırsanız daha kolay yardımcı olabiliriz.
indiriyorum şuan

Termal Macun eksildikçe ekran kartı ve işlemci daha verimsiz çalışır ve bu durumdan dolayı sıcaklık ardından da droplar meydana gelir.
Termal macun eksilmez. Kurur veya işlevini kaybeder. CPUlarda termal macun değişimi yılda bir kere yapılması önerilirken, ekran kartları için genelde bu durum 4 yıldan sonra başlar ki çoğu zaman ihtiyaç duymadan ömürlerini tamamlarlar. Adam Ryzen 5 2600X işlemci ve RX 570 kullanıyorum diyor, siz OC önermiyorum laptop ise diyorsunuz. Pardon da hangi bilgiye dayanarak önermiyorsunuz? Cihazın laptop olmadığı açık şekilde belli iken? Grafik ayarlarını düşürmesini söylemeniz ayrı bir olay zaten.

Konuya dönecek olursak sistem özelliklerinizi net şekilde belirtip Afterburner değerlerinizi atarsanız sorunun neyden kaynaklandığını bulabiliriz. Yüksek ayarlarda alın lütfen ekran görüntülerini.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -1 Eksi
Termal macun eksilmez. Kurur veya işlevini kaybeder. CPUlarda termal macun değişimi yılda bir kere yapılması önerilirken, ekran kartları için genelde bu durum 4 yıldan sonra başlar ki çoğu zaman ihtiyaç duymadan ömürlerini tamamlarlar. Adam Ryzen 5 2600X işlemci ve RX 570 kullanıyorum diyor, siz OC önermiyorum laptop ise diyorsunuz. Pardon da hangi bilgiye dayanarak önermiyorsunuz? Cihazın laptop olmadığı açık şekilde belli iken? Grafik ayarlarını düşürmesini söylemeniz ayrı bir olay zaten.

Konuya dönecek olursak sistem özelliklerinizi net şekilde belirtip Afterburner değerlerinizi atarsanız sorunun neyden kaynaklandığını bulabiliriz. Yüksek ayarlarda alın lütfen ekran görüntülerini.
şimdi giriyorum oyuna 5 dakika içerisinde atacağım

burda değerler normal gözüküyor sanırım bir anormallik yakalayamadım fakat dediğim gibi bana yüksek ayarlarda yürürken 5 saniyede bir sürtüşme gibi birşey oluyor kasma demeyelim ve oynayışıma çok etki ediyor rahatsız ediyor.

Dosya Ekleri

• Screen17.png
    Screen17.png
    935 KB · Görüntüleme: 81
  • Screen16.png
    Screen16.png
    887,1 KB · Görüntüleme: 87
  • Screen14.png
    Screen14.png
    972 KB · Görüntüleme: 78
Son düzenleme:
şimdi giriyorum oyuna 5 dakika içerisinde atacağım

burda değerler normal gözüküyor sanırım bir anormallik yakalayamadım fakat dediğim gibi bana yüksek ayarlarda yürürken 5 saniyede bir sürtüşme gibi birşey oluyor kasma demeyelim ve oynayışıma çok etki ediyor rahatsız ediyor.
Değerlerde bir anormallik gözükmüyor. Ayarlardan Anti-Aliasing seçeneğini kapatıp tekrar dener misiniz?

Şimdi giriyorum oyuna 5 dakika içerisinde atacağım.

Burada değerler normal gözüküyor sanırım bir anormallik yakalayamadım fakat dediğim gibi bana yüksek ayarlarda yürürken 5 saniyede bir sürtüşme gibi bir şey oluyor kasma demeyelim ve oynayışıma çok etki ediyor rahatsız ediyor.

Bana oyun içi değerleriniz normal göründü zaten maç başladığı zaman herkes kat kat yüksek FPS alır minyonlar gelmeye başladığı zaman azalır ejderlerin orada daha da azalır sisteminize göre aldığınız FPS bana düşük gelmedi koridorda 100 180 arası FPS ormanda 70 140 arası FPS almanız lazım sanırsam bir de özellikle Team fightlerda düşebilir FPS'iniz hele bir de ejderin orada olursa 50FPS bile görebilirsiniz. Ve ayrıca urftaki ssleri atmışsınız sanırım urfta FPS normalinden daha düşük olur söyleyeyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı