Merhaba arkadaşlar, uzun süredir çözemediğim mavi ekran hatalarım var. Masaüstü bilgisayarımı 1 ay önce kendim topladım ve Windows 10 kurdum ancak başlarda nadirken sonraları sıklaşan mavi ekran hataları almaya başladım Driver'larım güncel BIOS güncel. Memtest temiz çıktı HD Tune ile SSD'de temiz çıktı. Format atmak çare etmedi ancak şöyle bir durum vardı:
Format atmadan önce PC reset atmadan 10 dk dayanıyordu format sonrası da Windows Update'leri yapıp Driver'ları güncelledikten sonra bu sorun günde 2-3 belki hiç ya da 1 saate bir gelmeye başladı gerçekten çok garip. Ek olarak oyun oynarken asla mavi ekran yemiyorum. Minidump dosyasını rar yaptım yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarım: Ryzen 5 3600.
AMD Radeon RX570.
2x8 3000MHz RAM.
SanDisk SSD.
Anakart Gigabyte A320M S2H.
Microsoft topluluguna da konu açmıştım oradan birileri minidump dosyasına baktıgında RAM'lerle alakalı sorunların ön plana çıktığını söylediler anakartın desteklediği RAM'lerde bulunup bulunmadığını sordular ben de araştırdığımda hicbir listede RAM'lerimin modelini bulamadım. Ancak desteklemediği zaman görmemesi gerekmez miydi bu konularda pek bilgim yok. Sorun burada olabilir mi?
Ben de anakartımın desteklediği RAM modellerine baktım ama bende takılı olan modeller yok listede mesela. Ama MHz değeri uyuyor ve bir sorun da yok. Ama sorun RAM'lerin bozuk olduğu için olabilir bilemicem :/
Arkadaşlar öncelikle yardım etmeye çalışan herkese teşekkür ederim ancak bu sefer gerçekten çözüldüğünü düşünüyorum sorunun. İnanın denemediğim şey kalmadı bu sorunun çözümüne yönelik ancak bir bilenin son bir umut tavsiyesi üzerine üçlü prizi değiştirdim ve sorunumuz anlayamadığım şekilde çözüme kavuştu. Daha önce forumda biri aynı sorundan muzdaripken çözümü prizde bulmuş ki bu çözümü bulasıya kadar tüm parçalarını değiştiren insanlar olabiliyor ben şunu anladım kullandığınız üçlü priz, evin elektrik tesisatı bile son derece önemli. Bu tip şeylerin tekrarlanmaması adına prizin kendisini bile değiştirdim. Zaten hicbiri birbiriyle alakalı olmayan mavi ekran hatalarından anlamam gerekirdi diyeceğim ama kimin aklına gelirdi ki gerçekten. Konunun başlığını ona uygun değiştirirseniz memnun olurum çözüldü olarak güncelleyebilirsiniz. Aynı hatayı çözen bir arkadaşımız olayı anlatmış linki şöyle bırakıyorum: Akım korumalı priz ile mavi ekran sorunu çözüldü - Technopat Sosyal
Gerçekten sorununuzun çözülmesine çok ama çok sevindim. Kaynağında priz olması beni epey şaşırttı açıkçası. Yeni bir bilgiyi daha hafızalarımıza kazıdık sayenizde, biz teşekkür ederiz.