Çözüldü RX 570 sistem mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

avbahar

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir çözemediğim mavi ekran hatalarım var. Masaüstü bilgisayarımı 1 ay önce kendim topladım ve Windows 10 kurdum ancak başlarda nadirken sonraları sıklaşan mavi ekran hataları almaya başladım Driver'larım güncel BIOS güncel. Memtest temiz çıktı HD Tune ile SSD'de temiz çıktı. Format atmak çare etmedi ancak şöyle bir durum vardı:
Format atmadan önce PC reset atmadan 10 dk dayanıyordu format sonrası da Windows Update'leri yapıp Driver'ları güncelledikten sonra bu sorun günde 2-3 belki hiç ya da 1 saate bir gelmeye başladı gerçekten çok garip. Ek olarak oyun oynarken asla mavi ekran yemiyorum. Minidump dosyasını rar yaptım yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarım: Ryzen 5 3600.
AMD Radeon RX570.
2x8 3000MHz RAM.
SanDisk SSD.
Anakart Gigabyte A320M S2H.

Anakartında bir sorun olabilir. Bende RX570 Kullanıcısıyım. Eğer Bilgisayarına Overclock yaptıysan ve çok zorladıysan böyle hatalar alabilirsin. Veya Overclock yapmadan Bilgisayarını çok zorladıysan ve çok ısındıysada böyle hatalar verebilir.Mesela çok sistem isteyen bir oyunu en full ayarlarda 4 5 saat oynadıysan Sistemin zarar görmüş olabilir. Bunlar kesin ve net bilgi değil sadece olabilecekleri söylüyorum.Eğer bunların hiçbirini yapmadıysan büyük bir ihtimal Anakartında sorun vardır Anakart alacaksanda Gigabyte B450M Tercih ederim.

Anakartında bir sorun olabilir. Bende RX570 Kullanıcısıyım. Eğer Bilgisayarına Overclock yaptıysan ve çok zorladıysan böyle hatalar alabilirsin. Veya Overclock yapmadan Bilgisayarını çok zorladıysan ve çok ısındıysada böyle hatalar verebilir.Mesela çok sistem isteyen bir oyunu en full ayarlarda 4 5 saat oynadıysan Sistemin zarar görmüş olabilir. Bunlar kesin ve net bilgi değil sadece olabilecekleri söylüyorum.Eğer bunların hiçbirini yapmadıysan büyük bir ihtimal Anakartında sorun vardır Anakart alacaksanda Gigabyte B450M Tercih ederim.
trine falan oynadım max yani yüksek ayarlarda hicbir oyun oynamadım diyebilirim yine de tesekkürler

OCCT ile PSU'nu, ekran kartını, ve işlemcini test eder misin? her bir testi 15 - 20 dk çalıştırman yeterli. Bir de mavi ekranda hata kodu yazıyor olması lazım onu öğrenebilir miyiz? Eğer mavi ekran hemen geçip gidiyorsa video alabilirsin.

OCCT ile PSU'nu, ekran kartını, ve işlemcini test eder misin? Her bir testi 15 - 20 dk çalıştırman yeterli. Bir de mavi ekranda hata kodu yazıyor olması lazım onu öğrenebilir miyiz? Eğer mavi ekran hemen geçip gidiyorsa video alabilirsin.

Dediginiz testi yapmayı deneyecegim reset atmadan yapabilirsem ne ala mavi ekran hatalarım hep değişiyor.
Registry filter Driver exception.
Driver IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL. (Genellikle bu)
Kernel Security check faılure.
Regıstry fılter Driver exceptıon.
Kmode exceptıon not handled.
Kernel Auto Boot lock acquısıtıon with raised irql.

Aldığınız mavi ekran hatalarını bizler ile paylaşırsanız belki daha detaylı yardım edebilriz, ek olarak benim bu tür konular'dan tecrübelerime dayanarak kesin olmamakla birlikte sorunun SSD den kaynaklandığını düşünmekteyim.

Aldığınız mavi ekran hatalarını bizler ile paylaşırsanız belki daha detaylı yardım edebilriz, ek olarak benim bu tür Konular'dan tecrübelerime dayanarak kesin olmamakla birlikte sorunun SSD'den kaynaklandığını düşünmekteyim.

Yukarıda belirttim hataları cevap olarak. SSD'yi teste sokmustum bir sorun yoktu ona güveniyorum yine de sorun olabilir mi?

Sizin genelde aldığınız mavi ekran hatası yani (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) sistem ile sürücü uyumsuzluğundan kaynaklı bir hata olarak bahsediliyor. Ekran kartınızın, Chipsetinizin, ses sürücünüzün veya başka önemli bir sürücü sistem ile uyumsuz. Neyi yükledikten sonra bu hata başladı hatırlıyor musunuz?

Sizin genelde aldığınız mavi ekran hatası yani (DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL) sistem ile sürücü uyumsuzluğundan kaynaklı bir hata olarak bahsediliyor. Ekran kartınızın, chipsetinizin, ses sürücünüzün veya başka önemli bir sürücü sistem ile uyumsuz. Neyi yükledikten sonra bu hata başladı hatırlıyor musunuz?

En başından beri alıyordum ama aşırı nadirdi birkaç defa falan ama bir gün çoğalmaya başladı bilgisayar 10 dakika zor duruyordu format attım Driver güncelledim azaldı bugün tekrar ekran kartı sürücüsünü güncelledim yeni gelmiş sanırım yine hatalar arttı uyku moduna almıştım şimdi yine 5 dakika dayanmıyor gerçekten sorun nerede anlayamıyorum.
Edit: Bu AMD Radeon Software yazılımının oyun uyumluluk kısmında dikkat ters giden bir şeyler var yazıyor ne demek istiyor acaba alakası olabilir mi?

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    131,8 KB · Görüntüleme: 61
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı