Çözüldü RX 570 sistem mavi ekran hataları

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

avbahar

Hectopat
Yer
Konya
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, uzun süredir çözemediğim mavi ekran hatalarım var. Masaüstü bilgisayarımı 1 ay önce kendim topladım ve Windows 10 kurdum ancak başlarda nadirken sonraları sıklaşan mavi ekran hataları almaya başladım Driver'larım güncel BIOS güncel. Memtest temiz çıktı HD Tune ile SSD'de temiz çıktı. Format atmak çare etmedi ancak şöyle bir durum vardı:
Format atmadan önce PC reset atmadan 10 dk dayanıyordu format sonrası da Windows Update'leri yapıp Driver'ları güncelledikten sonra bu sorun günde 2-3 belki hiç ya da 1 saate bir gelmeye başladı gerçekten çok garip. Ek olarak oyun oynarken asla mavi ekran yemiyorum. Minidump dosyasını rar yaptım yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarım: Ryzen 5 3600.
AMD Radeon RX570.
2x8 3000MHz RAM.
SanDisk SSD.
Anakart Gigabyte A320M S2H.

Öncelikle bilgisayarınız yeni olmasına karşın böyle hatalar almanız normal bir eylem değil. Sorun bellek, ekran kartı chipseti veya dediğim gibi sistem ile çakışan sürücülerden kaynaklı. buradan DDU ile ekran kartı driverını kaldırabilir misiniz. Ne tarz bi hata alacaksınız gelişmeleri yazın. Teyit etmek için soruyorum bunu; doğru sürücüleri kurduğumuza 100% emin miyiz?

Edit: Otomatik driver bulucu kullanmıyoruz.

Öncelikle bilgisayarınız yeni olmasına karşın böyle hatalar almanız normal bir eylem değil. Sorun bellek, ekran kartı chipseti veya dediğim gibi sistem ile çakışan sürücülerden kaynaklı. buradan DDU ile ekran kartı Driver'ını kaldırabilir misiniz? Ne tarz bir hata alacaksınız gelişmeleri yazın. Teyit etmek için soruyorum bunu; doğru sürücüleri kurduğumuza 100% emin miyiz?

edit: otomatik Driver bulucu kullanmıyoruz.

DDU ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım yeniden başlattım ekran güvenli moddaki gibiydi ama sonra kendi kendine normal hale geldi, birkaç dakika sonra da mavi ekran geri geldi ses sürücüsü için de deneyeyim mi? Bir de anakart chipsetleri falan da gidiyor mu DDU ile?

Hayır anakart chipseti kalıyor diye biliyorum onlar ayrı. Bence şöyle yapalım; değerli dosyalarınız bilgisayarınızda pek yoktur diye tahmin ediyorum, temiz bir format atalım flash ile. Rehber elinizde mi Recep Bey'in rehberi gibi ilerliyorsunuz umarım. Eğer cevap hayır ise:

• Windows 10 2004 sürümü (şuan için en günceli)
• Rufus ile flasha Windows kurulum dosyası hazırlama rehberi buradan.
• Windows 10 kurulum sonrasında driverların yüklenmesi ve önemli hususlar buradan.

Windows 10'u nereden indirdiniz bilmiyorum ancak attığım 2004 sürümünü kurmanızı öneririm. Sürücüleri kurmadan önce dilerseniz buraya da yazabilirsiniz sürücülerin linkini atabiliriz.

Hayır anakart chipseti kalıyor diye biliyorum onlar ayrı. Bence şöyle yapalım; değerli dosyalarınız bilgisayarınızda pek yoktur diye tahmin ediyorum, temiz bir format atalım flash ile. Rehber elinizde mi Recep Bey'in rehberi gibi ilerliyorsunuz umarım. eğer cevap hayır ise:

• Windows 10 2004 sürümü (şu an için en günceli)
• Rufus ile flasha Windows kurulum dosyası hazırlama rehberi buradan.
• Windows 10 kurulum sonrasında Driver'ların yüklenmesi ve önemli hususlar buradan.

Windows 10'u nereden indirdiniz bilmiyorum ancak attığım 2004 sürümünü kurmanızı öneririm. Sürücüleri kurmadan önce dilerseniz buraya da yazabilirsiniz sürücülerin linkini atabiliriz.

Yeni sürüme güncellemiştim ama temiz kurarak deneyeyim tekrar zaten başka bir çözüm yolu da bulamadım sınavlarıma birkaç hafta kaldı derslere de katılamaz oldum şanssızlığın böylesi sanırım. Birazdan temiz kurulumu yapıp buraya dönerim.

Bence de temiz bir sayfa aç. Gelişmelerle buradayız.

Format attım ancak daha format işleminden sonra bilgisayarı hazırlama kısmında mavi ekranı yedim bile :/ bu gelebilecek son noktaydı sanırım. Ne yapmam lazım şimdi? Şu anda format işlemi bitti.
Driver güncelleyeceğim ona bile izin vermiyor şak mavi ekran ve restart...
Bence de temiz bir sayfa aç. Gelişmelerle buradayız.

Zannediyorum ki yazılımsal bir sorun değil bu.

Bilgisayarı topladığın yere götür derim. Anakartta, RAM'de sorun olabilir. Normal bir durum değil formattan sonra öyle yapması.

Sabah Wi-Fi adaptörünü çıkartmaya karar verdim biraz öyle bekledim ve herhangi bir mavi ekran ile karşılaşmadım daha sonra internetten araştırdığımda yabancı bazı kişilerin Wi-Fi adaptöründen dolayı Blue screen aldıgını Windows'un kendi sitesine konu olarak açtığını gördüm. Kendi Wi-Fi adaptörümün driverının olduğunu fark ettim ve onu yükledikten sonra adaptörü taktım. Sorun burada olabilir sanırım henüz mavi ekran ile karşılaşmadım formatı atarken de adaptör bilgisayarda takılıydı. Biraz daha gözlemleyip emin olduğumda sorun çözüldüyse konuya dönüş yapacağım.
.

Ethernet kablosu var sanıyorum ben :) umarım düzelir, gelişmelerle buradayız.
edit: Son durum nedir, devam ediyor mu sorun?

Bugün tekrar mavi ekran aldım 2 gün sorunsuzdu bugün büyü tekrar bozuldu🤣. Parçaları ayrı topladığım için dediğiniz gibi bir gönderebileceğim servis yok ne yazık ki ancak anakart sorunluysa örnek olarak ancak onu garantiye gönderebilirim. Durum böyle. Minidump dosyası okuyabilen biri yok mu en azından hatalar neyi gösteriyor onu anlasak.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı