RX 570 sistemde ani GPU kullanimı

oligarchweirdo

Femtopat
Katılım
12 Haziran 2021
Mesajlar
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar öncelikle. Baslica sistem ozelliklerim su sekilde;

  • XFX Radeon RX570
  • Ryzen 5 2600 6 cekirdek
  • Sesame 8 GB 2400MGHZ DDR4
  • Gigabyte a-320M-H

Sorunuma gelecek olursak, bugün fark ettigim ve acikcasi onceden olmadigini dusundugum bir konu. Masaustunde bilgisayar bir yuk altinda degilken GPU kullanimi ani olarak %34 oluyor, sonrasinda 0'a düşüp %14'e yukseliyor. Bu durum bir sure sadece %1-2'lere cikip tekrar 0'a duserek devam ediyor. Verdigim sayilar tamamen rastgele verilmis sayilar, bu sayıların uzerine ciktigi da oluyor, altina dustugu de. Bu durumu gözlemlerken fark ettigim bir diger durum da, ekran kartimin sıcaklığı yine masaüstundeyken dakikada neredeyse 1 derece artıyor, 60 dereceye kadar cikiyor ve 60 oldugu anda GPU fanlari tam devirde calisip sicakligi 49'a dusuruyor ve duruyor. Bu son bahsettigim sicaklik mevzusu surekli olan bir şey degil ancak birkaç kez karşılaştım.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben RX580 kullanıyorum. Bende de öyle oluyor. Ama ben bir yolunu buldum. Görev yöneticisini açtığımda GPU'nun 100 olduğunu görüyorum hemen düşüyor. Geri kapatıyorum görev yöneticisini geri 100'e çıkıyor. Deneyin bir siz de.
 
Hocam ben RX580 kullanıyorum. Bende de öyle oluyor. Ama ben bir yolunu buldum. Görev yöneticisini açtığımda GPU'nun 100 olduğunu görüyorum hemen düşüyor. Geri kapatıyorum görev yöneticisini geri 100'e çıkıyor.
Cevabiniz için teşekkürler ancak anlamadim
Çare entified GPU usage'yi açmak (Afterburner kullanılıyorsa). Okuma hatası yoksa bir ihtimalle sistemde virüs olabilir.
afterburner kullanmiyorum daha once kullaniyordum ancak OC yapmak icin degil oyun icerisinde fps, gpu cpu sıcaklıği gibi seylere bakmak icin kullaniyordum. Virüs konusunda da emin değilim ancak bi virüs programiyla bakmak gerekir. Önerdiğiniz bir program var mi
 

Geri
Yukarı