RX 570 sistemde ekranda karıncalanma oluyor

NevyR

Decapat
Daha fazla  
RAM
G skill DDR4 8x2 ram
Ekran kartı
Amd Rx570 8 GB
Anakart
ASUS B-450M Dragon
İşlemci
Ryzen 5 3600
Merhaba, yakın zamanda ekran kartı değiştirdim ve kartta VGA girişi yok ama monörüm VGA girişli. Bu yüzden ben de Hadron marka VGA HDMI dönüştürücü aldım. Fakat bazen ekran önce tamamen gidiyor daha sonra resimdeki gibi karıncalı bir hal alıyor ve dönüştürücünün HDMI kablosunu ekran kartından çıkarıp tekrar taktığımda düzeliyor. Karıncalanma olayı tamamen rastgele oluyor bazı günler hiç olmazken bazen üst üste sürekli oluyor. Problem dönüştürücü kaynaklı mıdır yoksa ekran kartından mıdır emin olamadığım için buraya konu açmak istedim fikri olan ya da bu problemi yaşayan var mı?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 23.58.55_b6e77cf8.jpg
    WhatsApp Görsel 2025-08-20 saat 23.58.55_b6e77cf8.jpg
    207,2 KB · Görüntüleme: 19
Bu tip karıncalanma genellikle dönüştürücü veya kablo kaynaklı olur, ekran kartından nadiren kaynaklanır. Hdmı–vga dönüştürücüler sinyali dijitalden analoga çevirdiği için kalite ve uyumluluk farkı yapabiliyor. Denemek için başka bir HDMI kablo veya farklı bir dönüştürücü ile test edebilirsin; büyük ihtimalle sorun dönüştürücüde bir de ekran kartını değiştirmeni öneririm.

Vga kablosunda sıkıntı yok başka cihazla denediğimde bu problem olmadı eğer ekran kartından kaynaklanan bir problem değilse dediğiniz gibi dönüştürücü kaynaklıdır büyük ihtimalle, cevabınız için teşekkürler. Dönüştürücüyü değiştirdiğimde sorun çözülürse eğer çözümü sabitlerim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı