RX 570 sisteme anakart ve işlemci yükseltme önerisi

keremes.1

Centipat
Daha fazla  
Merhaba, ben bilgisayardaki işlemcimi değiştirmek için anakart değiştirmek istiyorum çünkü mevcut anakartımın soket modeli 1150. En iyi işlemci olarak i7 4790K filan takılıyor. Ben Ryzen 5 3600 gibi güzel işlemciler takmak istiyorum. Ekran kartım RX 570 8 GB, işlemcim i5 4590. Oyunlarda ve günlük kullanımımda işlemci yüzünden kasma yaşıyorum. İşlemcimi adamakıllı bir işlemciyle değiştirmenin tek yolu anakart değiştirmek. Fakat çok zahmetli olduğu için yapmaya üşeniyorum. Anakart değiştirmek kolay mı? Bilgisayarcıya taktırsam ne kadar bir ücret alır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Bu arada arkadaşlar, i7 4790K iyi bir işlemci mi? Yani Ryzen 5 3600 şart değil, onun klasmanı olsa yeter.

Benim ekran kartı ve anakart soketime uygun olarak hangi işlemciyi önerirsiniz? Kasma donma yaşamak istemiyorum.

Bu arada oynadığım maksimum oyunlar: LoL, Valorant, Minecraft. Ekstra oyunlar oynamıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şimdi şöyle bir açıklama yapayım.
1. si bilgisayarcıya toplatma işine fiyat kolay kolay verilemez serbest piyasa.
2. si o işlemciler artık tarihi eser 4. nesil Intel'den bahsediyoruz. Ryzen işlemciler çok daha güncel. Şöyle düşünün 3000 serisi Ryzen varken 8. ve 9. nesil Intel vardı aradaki farkı siz düşünün. Bu yüzden anakart ve işlemci değişimi şart.

Şimdi şöyle bir açıklama yapayım.
1. si bilgisayarcıya toplatma işine fiyat kolay kolay verilemez serbest piyasa.
2. si o işlemciler artık tarihi eser 4. nesil Intel'den bahsediyoruz. Ryzen işlemciler çok daha güncel. Şöyle düşünün 3000 serisi Ryzen varken 8. ve 9. nesil Intel vardı aradaki farkı siz düşünün. Bu yüzden anakart ve işlemci değişimi şart.

Kral toplatmayacağım ne kadara takar diye sordum ürünü kendim alıp götüreceğim takması için
2, olarak da ben öyle ekstra oyunlar oynamıyorum Max oynayacağım Valorant CS:GO LoL FIFA gibi oyunlar onları rahat oynatsa yeter pek uğraşmak istemiyorum.

Kral toplatmayacağım ne kadara takar diye sordum ürünü kendim alıp götüreceğim takması için.
2, olarak da ben öyle ekstra oyunlar oynamıyorum Max oynayacağım Valorant CS:GO LoL FIFA gibi oyunlar onları rahat oynatsa yeter pek uğraşmak istemiyorum.

Tamam anladım zaten hepsini ama dediğin oyunları bile zar zor oynarsın. Bilgisayarcı ne ister bilemeyiz yani kimisi para almaz kimi şu kadar der şans işi. Toplatmaktan kastım buydu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı