RX 570 sürücü zaman aşımı hatası

Emreby310

Hectopat
PC'yi her açtığımda bir süre sonra bu hata geliyor, ekran kilitleniyor, ardından siyah ekran olup düzeliyor. sonra da WattMan hatası diye bildirim geliyor. Sorun nedir?
  • RX 570.
  • i3 4130.
  • 8 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
MSI Afterburner programı kullanarak yavaş yavaş denemeni öneririm ta ki hatayı almayana kadar. Şu anda iş yerinde olduğum için fazla yardım edemiyorum ama edebilsem bile benim yaptığım değerlerin seninkiyle aynı olacağını düşünmüyorum.

Eve gelince unutma ben dahil emreye de yardım etmiş olursun 1 senedir çözemedim :(

MSI Afterburner programı kullanarak yavaş yavaş denemeni öneririm ta ki hatayı almayana kadar. Şu anda iş yerinde olduğum için fazla yardım edemiyorum ama edebilsem bile benim yaptığım değerlerin seninkiyle aynı olacağını düşünmüyorum.

Bu arada yavaş yavaş dene derken Afterburner ile voltajı abartmadan artırıp oyuna gir demek istedim. Kapanmazsa bil ki düzelmiştir.
Dediğim adımı yaptınız mı?

Hocam denemeye değer mi sanmıyorum sonuçta eski bir sürümden bahsediyoruz. Bence en yeni sürümler her zaman en iyisidir.

yalnız yanlış anladınız galiba arkadaş bu hatayı oyunda değil bilgisayarı ilk açtığında alıyor wattman hatası verince zaten tüm ayarlar varsayılanlara döndürülüyor olması lazım (genellikle oc için radeon software ı kullanıyorum).

Dediğim adımı yaptınız mı?

Dediğini birçok kez yaptım olmadı.

Bu arada yavaş yavaş dene derken Afterburner ile voltajı abartmadan artırıp oyuna gir demek istedim. Kapanmazsa bil ki düzelmiştir.

Hocam sadece PC açıldığında oluyor biraz hareketsiz bıraktıktan sonra oluyor oyunlarda bir sıkıntı olmuyor bir de Power'dan sıkıntı olur mu?

Dediğini birçok kez yaptım olmadı.

Hocam sadece PC açıldığında oluyor biraz hareketsiz bıraktıktan sonra oluyor oyunlarda bir sıkıntı olmuyor bir de Power'dan sıkıntı olur mu?

DDU ile tekrar kaldırın ve aygıt yöneticisinden temel görüntü bağdaştırıcısına sağ tıklayıp cihazdan kaldır deyin. Bilgisyaarınızı yeniden başlatın.
Not: Windows'un otomatik sürücü güncellemesi açık olmalıdır.

yalnız yanlış anladınız galiba arkadaş bu hatayı oyunda değil bilgisayarı ilk açtığında alıyor wattman hatası verince zaten tüm ayarlar varsayılanlara döndürülüyor olması lazım (genellikle oc için radeon software ı kullanıyorum).

Evet aynen öyle yapıyor. Ayrıca MSI Afterburner'da o voltaj ayarlarını yaptıktan sonra Afterburner'ın kendi ayarlarıda "Apply at Startup" seçeneği vardı sanırsam. Uygulamayı kesinlikle unutma bu ayarları.

Adımlar:
1. DDU ile sürücünü kaldır.
2. Radeon Software 21.4.1 srücüsünü kur.
3. Afterburnerda herşeyi varsayılanlara çek (eğer oc bilmiyosan oc biliyosan deneme yanılma yöntemiyle yapabilirsin.)
4. "Apply at Startup" seçeneğini yap.
5. Windows güncellemelerini yap. (bu adım neden var dersen bazı güncellemeler performansı iyileştirebiliyor ve kararlılık sağlıyor önemli.Son sürüm Windows 21H1)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı