RX 570 Tabanlı Sistem Toplama

Crazyboy

Hectopat
Makaleler
1
Selamlar.

Sahip olduğum Asus Strix RX570 O.C Ekran kartım ve Adata XPG Gammix D10 (2x4) 3000MHz RAM'erim var.
Bu bileşenler ile uyumlu (Ekran kartının pin girişi olsun, RAM'lerin frekansı olsun) bir sistem arıyorum.

Ben Ryzen ve Intel arasında kaldım.

Eğer Ryzen seçersem:
•Ram lerimin frekansını 2933MHz'de kullanabileceğim ve aynı zamanda işlemcimi OC edebileceğim. Bunun için B serisi bir anakart yeterli olacak.
•Ryzen işlemcilerdeki çoklu çekirdek performansı beni onlara çekiyor çünkü nerdeyse haftada bir video renderlamam gerekiyor.

Eğer intel seçersem:
•RAM'lerimde XMP 2.0 teknolojisi bulunuyor.
•İntel işlemcilerin tek çekirdek performansı daha iyi.
•Ama İntel bir işlemci alırsam RAM'lerimin tam performansını kısıtlayacak çünkü Z serisi bir anakarta param yeter mi bilmiyorum.

Not: Hem oyun hem de render konusunda iyi olmasını istiyorum. Bu yüzden ikisi arasında kaldım ve Unity, Visual, Corel Draw gibi programlar kullanıyorum.

Sonuç olarak "2400-2500"TL bir bütçem var. Ryzen ve Intel sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Unutmayın, RAM ve ekran kartım zaten var.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bence bu videoya bir bak yararlı olacaktır

Selamlar.

Sahip olduğum Asus Strix RX570 O.C Ekran kartım ve Adata XPG Gammix D10 (2x4) 3000MHz RAM'erim var.
Bu bileşenler ile uyumlu (Ekran kartının pin girişi olsun, RAM'lerin frekansı olsun) bir sistem arıyorum.

Ben Ryzen ve Intel arasında kaldım.

Eğer Ryzen seçersem:
•Ram lerimin frekansını 2933MHz'de kullanabileceğim ve aynı zamanda işlemcimi OC edebileceğim. Bunun için B serisi bir anakart yeterli olacak.
•Ryzen işlemcilerdeki çoklu çekirdek performansı beni onlara çekiyor çünkü nerdeyse haftada bir video renderlamam gerekiyor.

Eğer intel seçersem:
•RAM'lerimde XMP 2.0 teknolojisi bulunuyor.
•İntel işlemcilerin tek çekirdek performansı daha iyi.
•Ama İntel bir işlemci alırsam RAM'lerimin tam performansını kısıtlayacak çünkü Z serisi bir anakarta param yeter mi bilmiyorum.

Not: Hem oyun hem de render konusunda iyi olmasını istiyorum. Bu yüzden ikisi arasında kaldım ve Unity, Visual, Corel Draw gibi programlar kullanıyorum.

Sonuç olarak "2400-2500"TL bir bütçem var. Ryzen ve Intel sistem tavsiyelerinizi bekliyorum. Unutmayın, RAM ve ekran kartım zaten var.
Kullanacağın sistem daha çok render ve benzeri programlar için olacağı için sisteminin olmazsa olmazları
  • Ram. Bence en az 16 GB Ram in olmalı. Bu yüzden anakartı 4 slotlu bir anakart seçip 2x4GB Ram takviyesi yapmalısın
  • İşlemci. Render gibi işlemlerde kullanılacak sistemlerde işlemcilerin tekli işlem gücünün yanısıra izleklerin performansa katkısı oldukça büyük. Bu yüzden işlemciyi Ryzen 5 2600 gibi bir işlemci seçmen gerekiyor. 6 çekirdek 12 izlek ile işlerini halletmen açısından faydalı olacaktır fakar ryzenlerin 3000 serisi işlemcileri eğer denildiği gibi yüksek çekirdek yüksek izlek olma ihtimalinden dolayı kesinlikle beklemelisin. Zaten 3000 Mhz ramler için kullanacağın ideal işlemciler Ryzendir.
Eğer hiç parça almamış olsaydın seni İntel Xeon işlemci ve Quadro ekran kartlarına yönlendirebilirdim ama bu noktada ryzen sistem kurman en iyisi olacaktır.

@Quental Quetzal ın dediklerine kulak ver benim bilgisayarımı bizzat kendisi topladı 2 hafta önce. Sistemden çok memnunum rx-570 kullanıyorum bende. 8 gb ram kullanıyorum ama şuan bana yetiyor ilerde bir 8 gb daha almayı düşünüyorum. Benim sistemim ile ilgili tek sorunum biostan A-XMP ile Game Boost aynı anda açık olduğunda sık sık sistem kilitleniyor ve mavi ekran yiyorum. Şuan sadece A-XMP ile rami 2933 e çektim öyle kullanıyorum stabil çalışıyor game boost kapalıyken.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı