RX 570 Undervolt nasıl yapılır?

harunatci

Centipat
Yer
Şanlıurfa
Daha fazla  
Meslek
İnşaat Mühendisi
Sapphire RX570 Ekran Kartını kullanıyorum ve sıcaklık değerlerim 68-74 arası gidip geliyor oyunlarda. Buna çözüm olarak Undervolt tavsiye ettiler fakat beceremedim. Yardım edecek birileri var mı? Teşekkürler.

Sıcaklıkların anormal değil ancak yine de uygulayabilirsin.

Jira'nın attığı konu baya eski kalıyor. Yapamazsanız yardım edebilirim.

Sapphire RX570 Ekran Kartını kullanıyorum ve sıcaklık değerlerim 68-74 arası gidip geliyor oyunlarda. Buna çözüm olarak Undervolt tavsiye ettiler fakat beceremedim. Yardım edecek birileri var mı? Teşekkürler.
Hocam hangi oyunlarda o derecelere ulaşıyor ve işlemcinizin modeli nedir?

csgo da yarım saatlik oyunda 72 derece 71 derece gidip geliyor hocam işlemcim amd ryzen 5 2600 ve boşta iken 50 derece 51 derece oluyor
Jira'nın attığı konu baya eski kalıyor. Yapamazsanız yardım edebilirim.
yaptım ama oyuna girdiğim gibi ekran takıldı resetlemek zorunda kaldım sanırım yetersiz geldi voltaj
Sıcakların çok fazla değil, sorun yaratmaz. Bence undervolt'a gerek yok. Yine de undervolt yapacağım dersen @Jira 'nın attığı rehbere bakabilirsin
boştaki sıcaklığı kafamı çok kurcalıyor yani 50-51-49 derece falan çok geliyor ve oyunda 30dk içinde 71-72 dereceleri buluyor buda ömrü azaltır diye biliyorum

Evet boştaki sıcaklığın çok gibi. Benim 38-40 arası oluyor. Hatta Valorant - LoL oynarken fanlarım çalışmıyor bile 55 derece üstüne çıkmadığım için.

Çoktan kartı değiştirdim bile kardeşim :D RX580'e geçtim ve sağlam bir undervolt+overclock yaparak sorunumu hallettim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı