RX 570 undervolt rehberi

Genelde memory overclocklanmadan timing ayarını artırınca bir değişiklik olmuyor. Özellikle RX 570 için bellek hızını 2000-2150 MHz yapıp timing ayarını değiştirince performans yükseliyor. Ekran kartınızın belleği Samsung veya Hynix ise hiç voltaj değiştirmeden direk 2000-2150 MHz aralığına çekebilirsiniz, bedava performans elde ediyorsunuz.
Evet Sapphire Pulse ekran kartım ve belleklerim Hynix marka. O zaman direk 2000MHz olarak ayarlasam 900mV yeterli gelecek mi? Bunun yanında memory timing özelliği 2. kademeye ayarlayayım mı?

Az önce bellek frekansını 2000 MHz'ye, gecikmeyide seviye 2 yaptım ama test esnasında ya sistem dondu yada grafik hataları ile karşılaştım. O yüzden şimdilik o ayara ellemiyicem.
Hocam testi hangi programla yapıyorsunuz? Furmark testinin sistemi yeterince zorlamadığını düşünüyorum.

Hocam testi hangi programla yapıyorsunuz? Furmark testinin sistemi yeterince zorlamadığını düşünüyorum.

"Unigine Superposition Benchmark" kullanıyorum. Ayarlarıda Custom'a alıp; Shader Quality ayarını Extreme, Texture Quality ayarını High yapıp test ediyorum.

MSI Armor modelinde biraz daha Undervolt yaparak en iyi aldığım sonuç burda

Eki Görüntüle 419270
Eki Görüntüle 419280

Wattman Ayarları
Eki Görüntüle 419271Eki Görüntüle 419272

Ben bu voltaj değerlerinde 1270 MHz hıza ulaşamayacağını düşünürken, ilginç bir şekilde 1270 MHz hızı çok rahat gördü [emoji1] Ayrıca anlık olarak bir kere 91.5W değerini gördüm.

Daha sonra oyun testlerini yapıp yeniden yazacağım.
Bu gidişle 900 mV deneyeceksin hocam. :D Ben de 950 mV denedim bir oyunda, şimdilik problem yok. Kullanalım bakalım bu şekilde.
Genelde memory overclocklanmadan timing ayarını artırınca bir değişiklik olmuyor. Özellikle RX 570 için bellek hızını 2000-2150 MHz yapıp timing ayarını değiştirince performans yükseliyor. Ekran kartınızın belleği Samsung veya Hynix ise hiç voltaj değiştirmeden direk 2000-2150 MHz aralığına çekebilirsiniz, bedava performans elde ediyorsunuz.
Gerekli mi peki bu işlem? OC yapmak istemiyorum da şimdilik. Kaç FPS artışı oluyor?

Yahu her bilgisayarı yeniden açınca bu ayarlar sıfırlanıyor. Her seferinde insan ayarlamayı unut ya. Eğer çözümü yoksa mecbur MSI Afterburner üzerinden ayarlayacağız.
Profili kaydedin ve bilgisayarı her açtığınızda profili yükleyin. Voltaj ayarı için Afterburner tavsiye etmem, Wattman ile çakışıyor.

Bu gidişle 900 mV deneyeceksin hocam. :D Ben de 950 mV denedim bir oyunda, şimdilik problem yok. Kullanalım bakalım bu şekilde.Gerekli mi peki bu işlem? OC yapmak istemiyorum da şimdilik. Kaç FPS artışı oluyor?
Değil. Battlefield 1 MP de çok sık stutter yapıyordu bilgisayar, memory OC ve UV yapınca düzeldi. Yaklaşık ne kadar FPS artışı oldu bilmem ama Fire Strike testinde 800-900 puanlık artış oldu.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı