RX 570 undervolt rehberi

-150 ile kullanıyorum ben, güç tüketimi 73Watt'a kadar düştü. Genellikle 85-95W arası. Oyun oynarken de sıcaklık 45'i geçmiyor.

Düzenleme: Ayrıca Afterburner ile voltaj düşürüyorsanız sürekli seçilen voltaja zorla seçeneğini ne olursa olsun işaretlemeyin. FPS sorunu yaşarsınız.

Son düzenleme:
-150 ile kullanıyorum ben, güç tüketimi 73Watt'a kadar düştü. Genellikle 85-95W arası. Oyun oynarken de sıcaklık 45'i geçmiyor.

Düzenleme: Ayrıca Afterburner ile voltaj düşürüyorsanız sürekli seçilen voltaja zorla seçeneğini ne olursa olsun işaretlemeyin. FPS sorunu yaşarsınız.
Hangi modeli kullanıyorsunuz?

Frekans ne?

Az önce yeni GPU ile chipset sürücüleri çıktı nasıl güncelleme ise -150 ile çöküyor artık. -125 ile şimdilik stabil.
405629

BF4 oynarken aldım ekran görüntüsünü.

Az önce yeni GPU ile chipset sürücüleri çıktı nasıl güncelleme ise -150 ile çöküyor artık. -125 ile şimdilik stabil. Eki Görüntüle 405629

Görüntüde bozulma, renk bozukluğu (kısaca artifact) olmadığına emin misiniz? -150 ile zaten dayanmaması normal. -125 sınırın da sınırı denilebilir.

Az önce yeni GPU ile chipset sürücüleri çıktı nasıl güncelleme ise -150 ile çöküyor artık. -125 ile şimdilik stabil. Eki Görüntüle 405629

1300 MHz hala gayet yüksek bir değer. Nitro+ modeli de en iyi soğutmaya sahip model olduğunu buradan belli ediyor zaten. Benim ekran kartım 975mV ile 63 derecede çalışırken Nitro+ modeli daha yüksek mV değerlerinde daha serin çalışıyor.

Bu anda GPU kullanımı kaçtı? Bu kadar az sıcaklık ve tüketim normal değil.
Tüketim normal, benim bile Battlefield 1, Dying Light gibi oyunlarda en yüksek grafiklerde çektiği güç 80 ile 96W arası. Çok ekstrem durumlarda 105W'ı görüyor onun dışında sürekli 85-90W arası. GPU saat hızım UV yapmadan önce sürekli 1190-1240 arası giderken (Maks 1268) düşük güç tüketiminde full 1268MHz de kalıyor. Sıcaklık değerlerim ise 2700 RPM - 70 dereceden 1800 RPM - 63 dereceye düştü ki benim yaptığım gibi aşırı bir Undervoltta 50 - 55 dereceleri görmesi lazım. Nitro+ kartının soğutması en üst seviye. Muhtemelen o undervolta o sıcaklıklar normal. Tabii eğer FPS değerini sabitlemediyse.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı