RX 570 undervolt rehberi

Bende -100 yaptım Witcher de 65 derece oldu en fazla, fanlar ise ortalama %25 en yüksek %32. Voltaj 1.000-1.040 arası gidip geldi. Nitro zaten en iyi 570'dir.

Şimdi anlaşıldı yüksek TDP'li AMD kartların neden kısa sürede cortladığı, dayamışlar hayvani voltajları kart nasıl dayansın bu voltaja? Keşke daha önce yapsaymışım bunu kartı aldıktan 7 ay sonra keşfedebildim.

Bu arada boştaki voltajla düştü 0.649 mV oldu 0.725'den, bu sıkıntı yaratmaz herhalde?

Son düzenleme:
Görüntüde bozulma, renk bozukluğu (kısaca artifact) olmadığına emin misiniz? -150 ile zaten dayanmaması normal. -125 sınırın da sınırı denilebilir.

Nadiren FPS dropları dışında bir sorun yok. İşlemci kullanımı %100'e dayanıyor bazen.

Bu anda GPU kullanımı kaçtı? Bu kadar az sıcaklık ve tüketim normal değil.

%80-100 arası. Bazen de %0 diyor sürücüde sorun var galiba. Voltajı stock voltaja alınca %35 fan ayarı ile 55 dereceye kadar çıkabiliyor.

Sıkıntı yok istersen tek 8 kullan. Kartın ömrünü ciddi oranda uzatmış olursun ve elektrik faturan birazcık düşer. Risk ihtimali sıfırdır. Sadece fazla abartıldığı zaman karta yeterince voltaj gitmez ve sistem donar, yeniden başlattıktan sonra voltaj eski haline gelir. Bu durum olduğu zaman bilin ki sınıra geldiniz daha fazla düşüremezsiniz.

Sapphire Nitro+ RX 570 4GB 8+6 pin'de kullanıyorum. Ekran kartı sağlığı açısından bu işlemi yapmamı önerir misiniz?

Edit: 8+6 pin kullandığım için sordum.
Aynı modeli aynı şekilde kullanıyorum. 6 pinin amacı OC için ekstra güç vermek sanırım. Undervolt yaptıktan sonra herhangi bir sıkıntı yaşamadım.

Sıkıntı yok istersen tek 8 kullan. Kartın ömrünü ciddi oranda uzatmış olursun ve elektrik faturan birazcık düşer. Risk ihtimali sıfırdır. Sadece fazla abartıldığı zaman karta yeterince voltaj gitmez ve sistem donar, yeniden başlattıktan sonra voltaj eski haline gelir. Bu durum olduğu zaman bilin ki sınıra geldiniz daha fazla düşüremezsiniz.

Teşekkür ederim, sizin gibi -37 mi yapayım yoksa bazı arkadaşlar -100 -125 gibi rakamlara çekmiş hangisi daha sağlıklı?

-37 yapmaya değmez en az -87 öneriyorum eğer core frekansı 1340 ve altındaysa. Konuyu açarken fazla test yapmamıştım daha fazla düşebiliyormuş voltaj o yüzden konu pek güncel değil siz -87'den başlayın. Ben şu an -100 de kullanıyorum.

-37 yapmaya değmez en az -87 öneriyorum eğer core frekansı 1340 ve altındaysa. Konuyu açarken fazla test yapmamıştım daha fazla düşebiliyormuş voltaj o yüzden konu pek güncel değil siz -87'den başlayın. Ben şu an -100 de kullanıyorum.
-100'de 1340 core clock ile mi kullanıyorsunuz?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı