RX 570 undervolt rehberi

Afterburner üzerinden UV yapan arkadaşlara soruyorum. FPS limitsiz iken ağır oyunlarda kart ne kadar güç çekiyor? Ayarladığınız voltaj ayarına göre mi güç çekiyor yoksa ağır yük altına girdiğinde direk 120W mı çekiyor?

@grgrrrrrr Ben AMD Radeon üzerinden yaptım. The Witcher 2 en fazla 64 derece ve 105W gördüm. Son 3 kısım 960 mV. Anlamadığım şey şu: Diyelim ki MSI Afterburner üzerinden -100 mV yaptım. Benim kartım stock olarak 1150 mV geldi. MSI Afterburner programındaki -100 mV Radeon üzerinden yapılan 1050 mV'ye denk gelmez mi? Yani ikisi de aynı sayılmaz mı?

Son düzenleme:
Afterburner üzerinden UV yapan arkadaşlara soruyorum. FPS limitsiz iken ağır oyunlarda kart ne kadar güç çekiyor? Ayarladığınız voltaj ayarına göre mi güç çekiyor yoksa ağır yük altına girdiğinde direk 120W mı çekiyor?
Yükte (%100 kullanımda) benimki 110-120W civarı güç çekiyor. Voltajı -128 yaptım.

@grgrrrrrr Ben AMD Radeon üzerinden yaptım. The Witcher 2 en fazla 64 derece ve 105W gördüm. Son 3 kısım 960 mV. Anlamadığım şey şu: Diyelim ki MSI Afterburner üzerinden -100 mV yaptım. Benim kartım stock olarak 1150 mV geldi. MSI Afterburner programındaki -100 mV Radeon üzerinden yapılan 1050 mV'ye denk gelmez mi? Yani ikisi de aynı sayılmaz mı?
Evet, ikisi ile de aynı şeye çıkıyor. Merak ettiğim şey kartın yük altında kaç W çektiğiydi. Bütün RX 570 ler FPS sabitlenmediği sürece UV ile bile 120W çekiyor. Afterburnerdan yapınca koyulan voltaj değerinin üstüne çıkmadığını düşündüğümden sordum.

FPS'nin limitsiz olmasına gerek yok zaten FPS'yi sabitlemeden akıcı bir şekilde oyun oynamak mümkün değil. -100 de kullanıyorum sonuçları yazayım.

1 saatlik Dayz oturumunda ayarlar sadece gölge ve MSAA hariç her şey ultra idi.

• Voltaj en fazla 1.062 mV olup ortalama 1.030-1.000 mV civarı gidip geldi (-100)
• GPU sıcaklığı max 67 derece
• Frekans 1340 sabit
• Bellek 1750 sabit
• Güç tüketimi en fazla 128 W olup ortalama 110-120 W arası gidip gelmiştir
• Fan hızı en fazla %30 ortalama %26
• GPU kullanımı %100

Kasa ve kart seçiminde gerçekten çok iyi seçim yaptığımı düşünüyorum yazın sıcaklıklar böyleyse kışın kesin 50 derecelerde oyun oynarız.

FPS'nin limitsiz olmasına gerek yok zaten FPS'yi sabitlemeden akıcı bir şekilde oyun oynamak mümkün değil. -100 de kullanıyorum sonuçları yazayım.

1 saatlik Dayz oturumunda ayarlar sadece gölge ve MSAA hariç her şey ultra idi.

• Voltaj en fazla 1.062 mV olup ortalama 1.030 mV civarı gidip geldi (-100)
• GPU sıcaklığı max 67 derece
• Frekans 1340 sabit
• Bellek 1750 sabit
• Güç tüketimi en fazla 128 W olup ortalama 110-120 W arası gidip gelmiştir
• Fan hızı en fazla %30 ortalama %26

Kasa ve kart seçiminde gerçekten çok iyi seçim yaptığımı düşünüyorum yazın sıcaklıklar böyleyse kışın kesin 50 derecelerde oyun oynarız.
İşte sorun orda, ses konusunda aşırı hassas birisiyim. 120W olunca çektiği güç fanlar hızlanıyor ve malum Armor soğutması yetmiyor. Onun dışında en ağır oyunda bile 120W'ı geçmedi kartım. Fakat FPS'i 75 e sabitleyince en ağır oyunda maksimum 93W güç çekiyor, ortalama ise 78-86 arası. 75 FPS Lock + FreeSync ile bayağı güzel oluyor da Afterburnerdan yapınca maksimum çektiği güç 120W'ın aşağısında mı diye merak ettim ondan sordum. Belli ki afterburner da o limiti değiştirmiyor.

-150'de kullandım, ekran kendiliğinden gitti. Resetledim fakat ekran gidip durdu. Windows açılma ekranına gelince CTRL'ye basılı tutup Afterburner ayarlarını devre dışı bıraktım. -150 fazla oldu sanırım, -100'de kullanayım en iyisi.
İşte sorun orda, ses konusunda aşırı hassas birisiyim. 120W olunca çektiği güç fanlar hızlanıyor ve malum Armor soğutması yetmiyor. Onun dışında en ağır oyunda bile 120W'ı geçmedi kartım. Fakat FPS'i 75 e sabitleyince en ağır oyunda maksimum 93W güç çekiyor, ortalama ise 78-86 arası. 75 FPS Lock + FreeSync ile bayağı güzel oluyor da Afterburnerdan yapınca maksimum çektiği güç 120W'ın aşağısında mı diye merak ettim ondan sordum. Belli ki afterburner da o limiti değiştirmiyor.
Bende de RX 570 Armor var, ben de şikayetçiyim soğutmadan. 78 derece civarında kullanıyorum şu an, sıkıntı olacağını sanmıyorum ama 75 derecenin altında olmasını isterdim tabii.

En ağır oyunda FPS'i 75'e sabitleseniz dahi ekran kartı çok da güçlü olmadığından kullanım %100'e ulaşır, bir şey fark etmez yani. Ben de sabitliyorum Radeon'dan, ekran 72 Hz zaten.

Son düzenleme:
1268 MHz MSI Armor RX 570 ekran kartımın voltajını -100 düşürdüm ve artık 80 dereceden aşağısını göremeyen kart 70 dereceyi zor görüyor üstelik FPS'de değişme yaşanmadı. MSI veya AMD voltajları gereksiz ve fazla vermiş galiba. Ekran kartı kendine geldi çok teşekkürler. Oldukça faydalı bir rehber..
Aynı kart bende de var ve bende aynı sorundan müzdaribim, fakat voltajı -100 düşürmeme rağmen sıcaklık değişmedi ve 120w çekmeye devam etti. Nasıl yaptığını söyleyebilir misin ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı