RX 570 video izlerken ekranda renkli kareler çıkıp bilgisayar donuyor

emreb34

Kilopat
Katılım
15 Mayıs 2016
Mesajlar
370
Makaleler
1
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese selam. Bu sorunu ekran kartımı ilk aldığım günde yaşamıştım. İnternetten video, yayın izlerken veya bilgisayarımda kayıtlı MP4 dosyalarını oynatırken bilgisayar aniden donup ekranda renkli renkli kareler çıkıyor ve 7-8 sn sonra siyah ekran çıkıyordu veya mavi ekran verip yeniden başlatılıyordu. Kartı garantiye gönderdikten sonra bir sorun yok deyip geri göndermişlerdi. Bende geri geldiğinde taktığımda bir sorun olmamıştı ta ki bugüne kadar. Aynı sorunu bugün defalarca yaşadım. Bilgisayarı formatladım Windows 11 bile kurdum. AMD driverlarının çeşit çeşit sürümlerini yükledim, en son sürümden tutun da 7-8 ay önceki sürümleri dahi denedim nafile. Bilgisayarım güncel ve tüm driverlar yüklü. DDU ile ekran kartı driverını sildiğimde sorun olmuyor. Ayrıca oyun oynadığım zaman da bu sorun olmuyor. Ara ara droplar oluyor fakat çok nadir. Fakat video izlemeye gelince dediğim sorunu yaşıyorum. Ne yapmam lazım anlamadım. Ekran kartını çıkartıp tekrar da taktım fakat sorunum çözülmedi.

Ekran kartı: RX 570 8 GB.
İşlemci: Ryzen 3 3100.
RAM: 8 GB HyperX.
Anakart: ASUS B450M-K Prime.
Depolama: Toshiba 240 GB SSD.

Minidump: 012423-5578-01.rar

Son aldığım mavi ekran bu arkadaşlar. Yardımlarınızı rica ediyorum.
 
Reis oncekı ekran kartında boyle sorun yaşıyor muydun ve o goruntunun fotoğrafını atar mısın?

Merhaba, eski ekran kartımda sorun yoktu bu yeni kartta yaşıyorum bu sorunu. Bu görsel bana ait değil fakat yaşadığım sorun bu şekilde.
96EA3C6D-0795-472F-8559-CE2098EDCC61.jpeg
 
Reis ne zaman böyle bir şey oldu ne yaptında olmaya başladı söyleyebilir misin rica etsem. Ve ekran kartının sıcaklık değerleri nasıl bakıyor musun?
 
Reis ne zaman böyle bir şey oldu ne yaptında olmaya başladı söyleyebilir misin rica etsem. Ve ekran kartının sıcaklık değerleri nasıl bakıyor musun?
Açıkçası bir şey yapmadım. Bilgisayarı formatlamadan önce bu sorun oldu 1-2 gün önce. Bilgisayarımda bir video vardı mp4 formatında, açtığımda böyle bir sorunla karşılaştım. Bende dün formatladım win11'e geçtim. Sıcaklık değerleri normal, 45-50 derece arasında. Bazen o renkli kareler çıktıktan sonra pc kapanmıyo ve bu hata çıkıyor.
hata.jpg
 

Geri
Yukarı