RX 5700 3. Nesil işlemci vs MSI RX 5700 2. Nesil işlemci

tavsiyeniz için çok teşekkür ederim. sizce hangi markanın referans tasarımını almalıyım? Recep Bey, Sapphire markasını tavsiye etmiyor, sizce sıkıntı çıkartır mı?
Sapphire RX 5700 Pulse kullanıyorum şuan da ve çok saçma bir sorunla karşı karşıyayım aldığım yer ile irtibata geçtim bakalım ne olacak kartların sürücülerinde bir problem olduğunu yönünde duyumlar dönüyor ama ne kadar doğrudur bilemiyorum.

@Jizzy Donanımsal problem varsa iade ederler paranı veya değişim önerirler. Eğer kartı alalı 14 gün olmadıysa direk iade alabilirsin.

Bana kalırsa referans RX 5700 ve Ryzen 5 3600. Referans 5700'ün sıcaklık durumu gayet iyi. Referans 5700 XT ise fan %40 seviyesini aşmadığı halde en fazla 85 derece falan. Ayrıca biraz voltaj düşürerek performansı arttırabilirsiniz.

@Jizzy Donanımsal problem varsa iade ederler paranı veya değişim önerirler. Eğer kartı alalı 14 gün olmadıysa direk iade alabilirsin.

Bana kalırsa referans RX 5700 ve Ryzen 5 3600. Referans 5700'ün sıcaklık durumu gayet iyi. Referans 5700 XT ise fan %40 seviyesini aşmadığı halde en fazla 85 derece falan. Ayrıca biraz voltaj düşürerek performansı arttırabilirsiniz.

Umarım öyle olur 14 günü geçti kartı alalı ancak daha yeni deneme fırsatı buldum farklı şehirdeydim dün fark ettim problemide umarım değişim ya da iade alırlar aldığım yerde arzalı ürünler için 1 ay süre var diyor ama bakalım hayırlısı.

Umarım öyle olur 14 günü geçti kartı alalı ancak daha yeni deneme fırsatı buldum farklı şehirdeydim dün fark ettim problemide umarım değişim ya da iade alırlar aldığım yerde arzalı ürünler için 1 ay süre var diyor ama bakalım hayırlısı.
Peki bu yaşadığınız sorunu yaşayan başka kullanıcılar var mı? Yoksa şu an sadece siz mi yaşıyorsunuz? Bu arada umarım sorununuz çözülür.

Peki bu yaşadığınız sorunu yaşayan başka kullanıcılar var mı? Yoksa şu an sadece siz mi yaşıyorsunuz? Bu arada umarım sorununuz çözülür.
Yabancı kaynaklarda gördüğüme göre sadece bende yok farklı insanlarda yaşamış umarım çözülür.
@Jizzy Firma kabul eder umarım. Kanunen 14 gün. Monitörde veya kabloda problem yoktur da boşa beklemiş olmazsın umarım.
Kabul edeceğini umuyorum sorunlu ya da arzalıda 1 ay süre vermişler.
Farklı monitör ve HDMI ile kontrol ettim ama nafile hala aynı şekilde devam ediyor.
Evoke ve Mech almayın, aldırmayın. Termal padleri olması gerekenden küçük bu da kalitesiz soğutmaya yol açıyor.
Sapphire kullanıyorum ısınma konusunda kesinlike bir şey diyemem şu hatamıda çözerlerse gayet iyi olduğunu söyleyebilirim 4 5 saat oyun oynadım ve en fazla 73 dereceydi.
İade yaptığımda RX 5700XT Evoke almayı düşünüyordum almamalıyız o halde.

Kardeşim bu aralar 5700 serisinde biraz fazla şikayet gelse de benim gördüğüm çoğu kişi driverlarını güncelleyerek ya da önceki sürümlerle değiştirerek sorunu çözüyor yani yine amdnin hatası ama muhtemelen sizin sorunuz da donanımsal değil yazılımsal.Bu da zamanla hallolacak bir şey bence.

Kardeşim bu aralar 5700 serisinde biraz fazla şikayet gelse de benim gördüğüm çoğu kişi driverlarını güncelleyerek ya da önceki sürümlerle değiştirerek sorunu çözüyor yani yine amdnin hatası ama muhtemelen sizin sorunuz da donanımsal değil yazılımsal.Bu da zamanla hallolacak bir şey bence.
Tüm driverları denedim ancak hala bir yanıt alamadım genede AMD'ye suç atmıyorum ben tam anlamıyla arzalı olabilir bir sorun olmuş olabilir normal şeyler bunlar hiç bir zaman ön yargıyla yaklaşmadım zaten bir işlemciye ekran kartına o kadar emek veriliyor sonuçta umarım çözerler sorunu donanımsal bir şeyse iade ettiğimde XT alacağım zaten vazgeçmem yani. 😃

Tüm driverları denedim ancak hala bir yanıt alamadım genede AMD'ye suç atmıyorum ben tam anlamıyla arzalı olabilir bir sorun olmuş olabilir normal şeyler bunlar hiç bir zaman ön yargıyla yaklaşmadım zaten bir işlemciye ekran kartına o kadar emek veriliyor sonuçta umarım çözerler sorunu donanımsal bir şeyse iade ettiğimde XT alacağım zaten vazgeçmem yani. 😃
Son durum nedir? sorun güncel mi yoksa çözüldü mü? pazar günü sipariş vereceğim hala net karara varamadım. Sence b450 tomahawk max ile 3600 - rx 5700 mü yoksa 2600 - rx 5700 pulse mi?

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı