RX 5700 8K Videoyu takılarak oynatıyor

1575326866215.png

Donanım hızlandırmayı açsam da kapasam da işlemci kullanılıyor. Şimdi ben 8K video oynatamayacak mıyım?

Dosya Ekleri

• 1575326807049.png
    1575326807049.png
    607,4 KB · Görüntüleme: 94
Donanım hızlandırma açılmamış oluyor eğer hala işlemciniz kullanılıyorsa bu işlem için. İşlemciler yazılım üzerinde çalışır, ama grafik kartınızın üzerinde video yazmaya ve okumaya adanmış parçalar bulunur ve bu yüzden işlemciniz zorlanırken ekran kartınız kolayca oynatabilir videoları. Driverlarınızın düzgün yüklendiğinden emin olun.

Yanlış bir tespit, eğer Hardware Accelaration (Donanım Hızlandırması) açıksa grafik kartınız, kapalıysa işlemciniz kullanılır videoyu oynatmak için. Eğer işlemciniz yüzde yüze vuruyorsa sizde kapalı demektir. Açarsanız yükün grafik kartına bineceğini görürsünüz. 2700X kullanıyorum o da takılıyor donanım hızlandırmasını kapattığımda. Google Chrome'da Ayarlar>Gelişmiş>Sistem kısmında bulabilirsiniz bu ayarı.
Donanım hızlandırma açık iken işlemci %10'u geçmezken ekran kartı video decode için yüzde 80 kullanıyor, kapattığımda ise işlemci %90'a gelip ekran kartı yüzde 5'i geçmiyor. Ayarlarınızı düzgün yaptığınızdan emin olun.
Öğrendiğim iyi oldu bilgilendirme için teşşekür ederim.

Bende rtx 2060 var ve işlemci olarak 2700x kullanıyorum 5700 ekran kartı 2060 dan daha iyi ve aynı şekilde 3600 2700xden daha iyi böyle olmasina rağmen ben donmasiz kasmasiz 8k acabiliyorum sizin yüksek ihtimal yazılımsal veya donanımsal sorununuz var ekran kartı driverlarinizi guncelemenizi öneririm

Ryzen 2600x ve rx570 ekran kartı kullanırken durum bende de aynı idi. Şimdi ryzen 3600 ve 1660ti ekran kartı kullanıyorum hiç birşey yapmadım ekran kartını kullanıyor sistem açabiliyorum. Nasıl ayarlanır bilemiyorum da illaki bir ayar vardır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı