RX 5700 8K Videoyu takılarak oynatıyor

Arkadaşlar 8K fantezisine gerek yok. Monitörünüz sınırlarını ne kadar zorlarsa zorlasın maalesef 2K - 4K monitörünüz olmadıkça ham görüntüyü asla alamazsınız. Alacağınız sadece 1080p'nin gelişmiş görüntüsü olacaktır. 8K gerçekten sıradışı bir istek, öyle bir film indiremezsiniz piyasada nerdeyse 4K filmler yeni yeni çekiliyor. Eski filmleri bırak 4K, 2K bile göremezsin. Bu yüzden 8K ile uğraşmanızı tavsiye etmem. 1080p bir filmi indirdiğinizde 10GB yer kaplıyor olduğunu düşünürsek, 2K - 4K'nında iki katı olduğunu masaya yatırırsak, 8K sanırım extra bir diske ihtiyaç duyacaktır.

Ayriyetten bir oyunu 2K - 4K akıcı oynamak için RTX 2080Ti ve üzerine ihtiyaç var. RDR2 gibi sistem zorlayan oyunlarda RTX 2080Ti bile olsa (144hz monitör) 144 FPS alma ihtimaliniz bile 4K da mümkün değil.

@Blades yorumları bilmiyorum okudunuz mu ama ; fantezi değil . Nvidia kartlar youtube veya diğer platformlar da 4k ve 8k videolar açtığımız da otomatik devereye giriyor, amd kartlar girmiyor . Bu yüzden ryzen 2600 ,3600 gibi işlemciler bu 4k ve 8k videoları açamıyor . Amaç hz değil daha güzel daha canlı videolar ve görüntüler izleme . Benim ryzen 3600 ve 1660ti ekran kartım var monitör olarak Asus XG49VQ modelini kullanıyorum hdr falan aktif edip gözüm gönlüm renk görsün istiyorum internetim de izin veriyor keyifle izliyorum .

@Blades yorumları bilmiyorum okudunuz mu ama ; fantezi değil . Nvidia kartlar youtube veya diğer platformlar da 4k ve 8k videolar açtığımız da otomatik devereye giriyor, amd kartlar girmiyor . Bu yüzden ryzen 2600 ,3600 gibi işlemciler bu 4k ve 8k videoları açamıyor . Amaç hz değil daha güzel daha canlı videolar ve görüntüler izleme . Benim ryzen 3600 ve 1660ti ekran kartım var monitör olarak Asus XG49VQ modelini kullanıyorum hdr falan aktif edip gözüm gönlüm renk görsün istiyorum internetim de izin veriyor keyifle izliyorum .
Yok okumadım, sadece 8K çok extrem bir durum.. kafaya takıpta üzmeyin kendizi diye yazdım. 4K ben izliyorum ama 8K kasıyor evet.

@onur keskin ben de rx570 varken hiçbir şekilde çözüm bulamadım. 1660 ti aldım hiçbir ayar yapmadım direk ekran kartına geçiş yapıyor . Sorun galiba kartlarda veya yazılımda yer almayan bir codec yüzünden .

@Blades Teknoloji sürekli ilerliyor ben simülasyon takıldığım için fov dan yararlanmak için büyük ekranlar veya 3lü monitör kurulumları yapıyoruz . Televizyonların günümüzde yenileme hızları monitörlere yaklaştığı için artık 55inç 4k 65inç 8k televiyon kullanan arkadaşlarım var . Onlar mesela arada bilgisayar başında olduğu çok kullanıyor . 8k dediğin gibi extreme ama o kadar para veriyorsun ve ekran kartın buna izin vermiyor . İşin komik tarafı malesef bu .

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı