RX 5700 oyunlarda akıcılık problemi

AngryHands

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. Sistemim bu şekilde. Oyunlarda tam ekranda iken ekranda yırtılma oluyor ve kasıyor gibi görünüyor. Halbuki FPS oldukça yüksek. Rekabetçi oyunlarda V-Sync açmadan bu problemden nasıl kurtulabilirim? AMD Radeon ayarları üzerinden FreeSync açık. Enhanced Sync açamıyorum çünkü ekranda takılma oluyor. AMD FreeSync Test uygulaması üzerinden test yaptığımda herhangi bir sorun olmuyor gayet akıcı bir şekilde V-Sync kapalıyken. Ancak oyunlarda böyle olmuyor. FPS sabitleme de işe yaramıyor. Radeon Chill ve RTSS FPS Yakalama denedim iyi bir sonuç alamadım. Ekranım 75 Hz ve 73 FPS'ye sabitledim yine aynı sonucu aldım. Ekran kartı sürücüsünü çoğu kes DDU ile temizleyip farklı sürümlerde sürücü kurup denedim olmadı. 8x2 RAM kullanıyorum yani tek kanal problemi yok. Sizce monitörüm veya ekran kartım bozuk mu? İkisini de servise gönderdim sorun yok dediler. Yardımlarınızı bekliyorum.

En korktuğum şey RTX 2060 2060S 2070 2070S ve RX 5700 XT arasında kaldım 5700 F/P olarak çok makul görünüyor fakat çoğu kişi sorunlarından bahsediyor, RTX'lerde böyle bir şey göremedim eğer çözebilirsen bende konunun takipçisiyim.

Farklı monitörde deneyin. Arkadaş akraba kim varsa. Denerken vsync ve freeaync aynı anda açık olsun. 75 hz ya da 60 hz monitörlerde freesync olsa bile tam verimli çalışmayabiliyor.
Denedim hocam sorun devam ediyor.
En korktuğum şey RTX 2060 2060S 2070 2070S ve RX 5700 XT arasında kaldım 5700 F/P olarak çok makul görünüyor fakat çoğu kişi sorunlarından bahsediyor, RTX'lerde böyle bir şey göremedim eğer çözebilirsen bende konunun takipçisiyim.
Hocam RTX serisi daha stabil sürücü olarak.

5700XT alacaktım 550TL daha verip 2070 super aldım 2 gündür forumda dolaşıyorum ya çoğu kişi yeşil ekran hatası almış yada farklı bir problem iyiki nvidia almışım diyorum şuan.

5700XT alacaktım 550TL daha verip 2070 Super aldım 2 gündür forumda dolaşıyorum ya çoğu kişi yeşil ekran hatası almış ya da farklı bir problem iyi ki NVIDIA almışım diyorum şu an.

Eskiden AMD işlemci almayın diyorduk şimdi sonuna kadar AMD işlemcileri destekliyorum. Umarım bu ön yargıyı ekran kartlarında da yıkarlar.

Eskiden AMD işlemci almayın diyorduk şimdi sonuna kadar AMD işlemcileri destekliyorum. Umarım bu ön yargıyı ekran kartlarında da yıkarlar.
bende 6500dan 2600e geçtim ve ryzen adamdır diyorum ama ekran kartı konusunda yazılımda nedense tam değiller çünkü forumu gez başka forumlara göz atmana bile gerek yok çoğu kişi hep yazılımsal hata alıyor yoksa f/p kartlar çıkıyor intel karşısında hatta 5700xt alacaktım bende bu yazılımsal sorunlardan dolayı 2070super aldım geçtim çünkü tamam f/p ama sıkıntısızda olmasını ister insan o kadar para verdikten sonra.

Bende 6500'dan 2600E geçtim ve Ryzen adamdır diyorum ama ekran kartı konusunda yazılımda nedense tam değiller çünkü forumu gez başka forumlara göz atmana bile gerek yok çoğu kişi hep yazılımsal hata alıyor yoksa F/P kartlar çıkıyor Intel karşısında hatta 5700XT alacaktım bende bu yazılımsal sorunlardan dolayı 2070SUPER aldım geçtim çünkü tamam F/P ama sıkıntısızda olmasını ister insan o kadar para verdikten sonra.

Ne kadar tuttu 2070S sistem

Ne kadar tuttu 2070S sistem

İşlemci:Ryzen 2600 802 TL
Anakart:B450 Tuf Gaming Pro 648 TL
Ekran Kartı:Asus Dual Evo 2070 Super 4050 TL
Ram:4x8 Xpg D80 3200Mhz 468+473+600TL
Power:Gigabyte 750W Gold Psu ) 473 TL
Depolama:1 TB JamesDonkey M2 SSD-Xpg 256GB M2 SSD-1TB HDD 589TL+280TL+200TL
Kasa:S340 Elite 200TL

burası sadece kasa çevre bileşenleride şu şekilde

Monitör:XG248Q 2770TL
Kulaklık:G930 ve G933 (930 4 senelik kulaklığım hala taş gibi 933de geçen sene aldım ama fiyatını unuttum.)
Klavye:Razer Blackwidow Elite 4 sene önce 700e almıştım.
Fare:Razer T.E
Mousepad:Razer Firefly ve Steelseries Qck Prism XL 300+280TL

eklemediğim başka birşey kalmadı galiba :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı