RX 5700 problemleri

• Konuyu başlatan 43385
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 4.680
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

43385

Kilopat
Kartı alalı 5 gün oldu ve şu an garantisi için servise yollamış bulunmaktayım.
Başlarda ön yargılı yaklaşmayayım dedim, hatta kötüleyen arkadaşlarla forumda tartışanlar da oldu, NVIDIA fanboyluğu yapmayın denildi ve deneyimlemiş birisi olarak ben de deneyimimi paylaşmak ve garanti konusunda iade olur mu olmaz mı gibisinden sizlerin fikrini almak istedim.

İlk gün bir sorun yoktu, oyun testi vs. yapamamıştım bilgisayarı kapatıp yattım. Ertesi gün akşamı işten geldiğimde güç tuşuna bastığım gibi"1 uzun - 2 kısa bip sesi" duymaya başladım BIOS'tan. Korksam da bilgisayar sorunsuz açıldı yine kullanmaya devam ettim. Şu 4 gündür falan her akşam açtığımda bu BIOS sesini duyuyorum, hatta bu sabahta duydum ve direkt kartı kutusuna koyup kargo firmasına teslim ettim.

Oyun testlerinde düşük güç gerektiren oyunlarda milisaniyelik bir drop alsam da önemsemedim ama Battlefield 1'i Ultra ayarlarda oynarken çok fazla FPS düşüşü yaşadım. MSI Afterburner ile oyun içi değerleri kontrol ettim. Örneğin 120 FPS alıyorsam ve kart frekansı 1600+ MHz üzerinde çalışırken birden 200 - 300 MHz değerlerine düşüyor ve 20 FPS'e kadar performans düşüşü yaşıyorum.

Sizce bu yaşadığım sorunlardan ötürü iade veya değişim alabilir miyim? Teknoloji şans işidir ve sanırım bu kez bana patladı, iade alırsam farklı kartlara yöneleceğim.

Kartı alalı 5 gün oldu ve şu an garantisi için servise yollamış bulunmaktayım.
Başlarda ön yargılı yaklaşmayayım dedim, hatta kötüleyen arkadaşlarla forumda tartışanlar da oldu, NVIDIA fanboyluğu yapmayın denildi ve deneyimlemiş birisi olarak ben de deneyimimi paylaşmak ve garanti konusunda iade olur mu olmaz mı gibisinden sizlerin fikrini almak istedim.

İlk gün bir sorun yoktu, oyun testi vs. yapamamıştım bilgisayarı kapatıp yattım. Ertesi gün akşamı işten geldiğimde güç tuşuna bastığım gibi"1 uzun - 2 kısa bip sesi" duymaya başladım BIOS'tan. Korksam da bilgisayar sorunsuz açıldı yine kullanmaya devam ettim. Şu 4 gündür falan her akşam açtığımda bu BIOS sesini duyuyorum, hatta bu sabahta duydum ve direkt kartı kutusuna koyup kargo firmasına teslim ettim.

Oyun testlerinde düşük güç gerektiren oyunlarda milisaniyelik bir drop alsam da önemsemedim ama Battlefield 1'i Ultra ayarlarda oynarken çok fazla FPS düşüşü yaşadım. MSI Afterburner ile oyun içi değerleri kontrol ettim. Örneğin 120 FPS alıyorsam ve kart frekansı 1600+ MHz üzerinde çalışırken birden 200 - 300 MHz değerlerine düşüyor ve 20 FPS'e kadar performans düşüşü yaşıyorum.

Sizce bu yaşadığım sorunlardan ötürü iade veya değişim alabilir miyim? Teknoloji şans işidir ve sanırım bu kez bana patladı, iade alırsam farklı kartlara yöneleceğim.
Hocam yanlış hatırlamıyorsam senin konunda ben tartışmıştım. NVİDİA önerdik, eleştirildik ve bunlar yaşandı. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların çabası tam da bu zaten. Bu durumların yaşanmaması için arkadaşlarımıza önlem aldırmak doğru ve güvenli yola sevketmek. Ama bazı paradan kaçıp 2 FPS videosu izleyip daha performanslı kanısına varan gurüha ibret olsun. Herşey FPS değil. Mağduriyetin için üzgünüm kardeşim emin ol. İade ve değişim hakkını sonuna kadar kullan.

Teknoloji şans işidir ve sanırım bu kez bana patladı, iade alırsam farklı kartlara yöneleceğim.
RX 5700 alan herkese patlıyor nedense. Adamlar malzemeden kısacağız diye yumurta kolisinde milyarlık ekran kartı satıyorlar.

Hocam yanlış hatırlamıyorsam senin konunda ben tartışmıştım. NVİDİA önerdik, eleştirildik ve bunlar yaşandı. Ben ve benim gibi düşünen arkadaşların çabası tam da bu zaten. Bu durumların yaşanmaması için arkadaşlarımıza önlem almak doğru ve güvenli yola göndermek. Ama bazı paradan kaçıp 2 FPS videosu izleyip daha performanslı kanısına varan gurüha ibret olsun. Herşey FPS değil. Mağduriyetin için üzgünüm kardeşim emin ol. İade ve değişim hakkını sonuna kadar kullan.

Evet konuma gelmiştiniz tartışmıştınız birkaç kişiyle, FPS'ten daha çok ben Freesync monitör aldığım için AMD ekran kartı almak istemiştim. Ama ne yazık ki beni üzdü, servise gönderiyorum RMA raporu lazımmış iade için, eğer iade alırsam Black Friday zamanı RTX 2070 düşüncesine girdim bakalım umarım iade işlemi gerçekleşir.

Evet konuma gelmiştiniz tartışmıştınız birkaç kişiyle, FPS'ten daha çok ben Freesync monitör aldığım için AMD ekran kartı almak istemiştim. Ama ne yazık ki beni üzdü, servise gönderiyorum RMA raporu lazımmış iade için, eğer iade alırsam Black Friday zamanı RTX 2070 düşüncesine girdim bakalım umarım iade işlemi gerçekleşir.
Ben o gün bunun savaşını verdim anlatmak istediğim bu kim ne yaparsa yapsın da diyebilirdim. Ama yaşananlar ortada. İnşallah istediğiniz gibi olur. Dediğim gibi ibret olmalı o saplantılı güruha.
Ekleme: Son zamanlarda AMD ekran kartı sorunlarıyla ilgili konular çok arttı ve bunlarda 5700 başı çeker. Benim artık gülmeye başladığım konu ise insanlar hala ucuzmuş diye onu önermeleri :D

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben de oyunlardaki droplardan, crashlardan, monitörün kapanmasından, mavi ekran hatalarından, mouse imlecinin durduk yere pixellenmesinden, saymakla bilmeyen saçma sapan hatalardan iade ederek kurtuldum. İnsana iyi ki Nvidia ekran kartına geçmişim dedirtiyor. İade edip RTX serisinden bir karta yönel.

Hangi model 5700 aldın?

MSI Mech OC
Ben de oyunlardaki droplardan, crashlardan, monitörün kapanmasından, mavi ekran hatalarından, mouse imlecinin durduk yere pixellenmesinden, saymakla bilmeyen saçma sapan hatalardan iade ederek kurtuldum. İnsana iyi ki Nvidia ekran kartına geçmişim dedirtiyor. İade edip RTX serisinden bir karta yönel.
İade süreci nasıl işledi bilgilendirir misiniz?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı