RX 5700 problemleri

• Konuyu başlatan 43385
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 65
  • Görüntüleme 4.655
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Marka olarak kesinlikle boşuna tartışıyoruz. Burada önemli olan ( bence ) firmaların çıkartmış oldukları modeller üzerinden konuyu ele alırsak sorunsuz bir şekilde öneride bulunabiliriz. Bende sistemi yeni topladım ve tek eksiğim ekran kartı kaldı. Güncel olarak ekran kartlarına baktığım zaman AMD tarafında RX 5700 XT Nvidia tarafında ise buna yakın RTX 2060 yada 2070 ve bunların Super serileri konuşuluyor. Şimdi RX 5700 XT serisinde MSI MECH ve EVEKO ürünlerini ele alırsak hatalı üretim olduğu pedlerinde sorun olduğu bir çok yerli ve yabancı forum sitelerinde dile getirildi. Şimdi bunu bile bile önermek yada almak ne denli mantıklı ? Burada şimdi AMD sorunlu demek ne denli doğru? Öte yandan aynı firmanın RX 5700 XT GAMİNG serisine bakıyorsun mükemmel. Nvidia içinde aynı şeyler geçerli Asus DUAL serisi çok ısınıyor CW gibi hatalar oluyor deniliyor ancak bir bakıyorsun ROG STRIX serisi mükemmel olabiliyor.

Sorun AMD yada Nvidia mı yoksa araştırma yapmadan hemen ürünü alan bizlerde mi ?

Marka olarak kesinlikle boşuna tartışıyoruz. Burada önemli olan ( bence ) firmaların çıkartmış oldukları modeller üzerinden konuyu ele alırsak sorunsuz bir şekilde öneride bulunabiliriz. Bende sistemi yeni topladım ve tek eksiğim ekran kartı kaldı. Güncel olarak ekran kartlarına baktığım zaman AMD tarafında RX 5700 XT Nvidia tarafında ise buna yakın RTX 2060 yada 2070 ve bunların Super serileri konuşuluyor. Şimdi RX 5700 XT serisinde MSI MECH ve EVEKO ürünlerini ele alırsak hatalı üretim olduğu pedlerinde sorun olduğu bir çok yerli ve yabancı forum sitelerinde dile getirildi. Şimdi bunu bile bile önermek yada almak ne denli mantıklı ? Burada şimdi AMD sorunlu demek ne denli doğru? Öte yandan aynı firmanın RX 5700 XT GAMİNG serisine bakıyorsun mükemmel. Nvidia içinde aynı şeyler geçerli Asus DUAL serisi çok ısınıyor CW gibi hatalar oluyor deniliyor ancak bir bakıyorsun ROG STRIX serisi mükemmel olabiliyor.

Sorun AMD yada Nvidia mı yoksa araştırma yapmadan hemen ürünü alan bizlerde mi ?
Şu yorum burda olsa elini öperim. Bu kadar basit aslında olay ve ek olarak modeli buldunuz diyorum garantisini de araştırın. Her garanti firması aynı değil.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu yorum burada olsa elini öperim. Bu kadar basit aslında olay ve ek olarak modeli buldunuz diyorum garantisini de araştırın. Her garanti firması aynı değil.

Aynen bir de garanti ve teknik servis kısmı var. PowerColor Red Devil de çok tavsiye ediliyor ancak ülkemizde garantisi sıkıntılı diye okudum.

ASUS TUF 5700xt kullanıyorum bilginiz olusun stabil ve sorunsuz.

Açıkçası Sapphire'de kullandım hiçbir sorun yaşamadım 2 ayrı kart olarak.

Öneriniz için teşekkür ederim. Değerlendireceğim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çöpe atacak parası olan varsa ya da teknik servislerle ahbap olmak isteyen varsa gitsin alsın RX570 ve bahsi geçen kartları. Çokta umurumdaydı sizin sıkıntı yaşayıp yaşamamanız. Alın kardeşim hatta ikinci el falan alın sorun yaşamanız daha garanti olsun. 😄

Oyunlarda V-Sync açınca kart arıza veriyor diyorsun ama kart sağlam memnunum diyorsun. Ben belki o kartı alıp V-Sync açmak isteyeceğim. Olamaz mı ya teknolojik bir özellik?

Bence siz Nvidia alın. Ben de AMD alayım. Bu konu burada kapansın.

Ya şaka bir yana önermeyen diğer arkadaşlar ve benim derdim AMD değil. Bak RX400 serisi. RX590 bunlar güzel kartlar. Alınır. RX590 çünkü yeni bir karttı. RX400 serisinin devam kartı değil ayrıydı onlardan. RX570 ve 580 araştırın RX470 ve RX480 ile aynı çip birebir. İnanmıyorsan girip bakabilirsin. Sadece daha fazla voltaj verilmişi ve buna bağlı performanslısı. Bu yüzden şöyle bir sorun duymuşsundur "RX570 kullanıcısıyım fakat aygıt RX470 olarak görünüyor.". Buradan itibaren başlıyor zaten hatalar. RX570'te karşılaşılan hatalar genelde stabil olmayan OC işlemlerinde görülen hatalar ve yazılımsal sıkıntılar. 10 karttan 3-4 tanesi gerçekten problemli. Ha sana sağlamı denk gelmiştir. Ne güzel! Güle güle kullan. Fakat gözardı edilemeyecek derecede fazla arıza söz konusu. Adamlar mağdur olmasın diye önermiyoruz bu konuda olduğu gibi. Neyse spora geldim salın beni. 😀

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı