RX 5700 Undervolt Nasıl Yapılır?

CaptainMarvel

Centipat
Yer
İstanbul Trip
Daha fazla  
Meslek
Social Media Editor
Arkadaşlar RX 5700 ekran kartıma undervolt yapıp daha stabil çalışmasını istiyorum yardımcı olabilecek var mı?

Aşağıda verdiğim resimlerde adam yazmışda ayarları nasıl yapmam gerekiyor. AMD ayarları benim bilgisayardan çektiğim ekran alıntısı.

Yukarıdaki ise yapmam gereken ayarlar?

Ekran Alıntısı.PNG

Ekran Alıntısı1.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyla alakam yok merakımdan soruyorum RX 5700'de herhangi bir problem yaşadın mı? Ben bir gün dayanabildim iade ettim de aynı sıkıntıları sen de yaşadın mı diye sormak istedim.

MSI Afterburner indir, ayarlardan voltaj kontrolünü aç, core voltage değerini -100 mV yapıp dene. Sorun olursa -75 yap.
Konuyla alakam yok merakımdan soruyorum: RX 5700'de herhangi bir problem yaşadın mı? Ben bir gün dayanabildim, iade ettim de. Aynı sıkıntıları sen de yaşadın mı diye sormak istedim.
Nasıl sıkıntılar?

MSI Afterburner indir, ayarlardan voltaj kontrolünü aç, core voltage değerini -100 mV yapıp dene. Sorun olursa -75 yap.

Nasıl sıkıntılar?
Bende bir sorun çıkmadı kardeşim memnunum.

Msı afterburner olmadan bu amd nin wattman ayarından yapılamıyor mu?

Nasıl sıkıntılar?
Şöyle, oyun oynuyorum bir anda oyundan atıyor. Hata vs vermeden en son sürücüsü yüklü olduğu halde GPU driver güncelle diyor. Aşırı ısınıyor gibi geldi bana 77-78 dereceleri rahat görüyodu sapphire pulse modeli o yüzden ben de iade ettim. Çok sıkıntılı geldi bana yani. Benim hedefim tak çalıştırdı ama olmadı :D

77-78 derece normal değerler. Hiç sorunu çözmeye çalışmamışsın. Belki biraz uğraşsan hiçbir şey kalmayacaktı.
2 Gün kadar uğraştım sorunu çözmeye çalıştım. MSI Afterburner'ı açtığın zaman oyundan atıyor kapanıyor. Normalde fan 1400 RPM'de çalışıyor 77-80 arası veriyor. Afterburner'ı açıyorum bir anda fan Speed 70 oluyor soğutuyor kartı. Ama tabii bu sırada kasa havalanacak sanıyorsun o fan hızından :D Yani o kadar zaman MSI Gaming X 1060 kullandım. 70'i geçtiğini görmedim hiç kartın. Fan sesi de sıfır gibi bir şey.

Son düzenleyen: Moderatör:
Gaming X modeli MSI'ın üst modellerinden biriyken Pulse modeli daha çok giriş seviyesi/orta seviye bir model ve biri "ejderiya" diğeri Sapphire. Ayrıca kartların arasında devasa bir güç farkı var. 77-80 derece normal bir değer. Recep Bey gerekli cevabı vermiş zaten size.

Gaming X modeli MSI'ın üst modellerinden biriyken Pulse modeli daha çok giriş seviyesi/orta seviye bir model ve biri "ejderiya" diğeri Sapphire. Ayrıca kartların arasında devasa bir güç farkı var. 77-80 derece normal bir değer. Recep Bey gerekli cevabı vermiş zaten size.
Sapphire tavsiye etmiyorum etmeyeceğim. Dedi haklıymış bence tavsiye etmemekte yani her ne kadar giriş seviyesi bir model olsa da ne bileyim yani bu ekran kartında bu değerlerin gelmesi çok saçma geldi bana o kadar para ver sen gel cayır cayır ısınsın :D Furmark testini attım 87-88'e çıkıyo tam yükte

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı