RX 5700 vs GTX 1660 Ti

@mystique Referans kartlar belki düşebilir. Onların soğutması da Pulse kadar iyi olamaz. Daha serin ve sessiz çalışmasını istersen Pulse al geç derim. Geleceği göremiyorum, bu sebepten sadece tahmin yürütüyorum. Eğer 2200'ün de altına düşerse arkamdan laf istemiyorum :D. Ancak düşük bi' ihtimal olduğunu belirteyim.
300tl ucuza referans kart var ama ben bunu 3-5 yıl kullanmak için alıyorum almışken iki fanlı alırım peki bir empati yapın 2500tl paranız var ve kasanızda fanı kırık gt730 ekran kartı var. Ekran kartı alacaksınız ne yaparsınız ?

300tl ucuza referans kart var ama ben bunu 3-5 yıl kullanmak için alıyorum almışken iki fanlı alırım peki bir empati yapın 2500tl paranız var ve kasanızda fanı kırık gt730 ekran kartı var. Ekran kartı alacaksınız ne yaparsınız ?
Para cepten çıkacaksa 3-5 fazla çıksın ama iyisi olsun. Bu anlayışı benimsemiş biri olarak size de tavsiyem vermişken 300-400 TL fark demeden iyisini alın kafanız rahat olsun. Tek fanlı modelleri temizlemek çok zor zaten ısınıyor bir de tozlanınca önünü alamazsınız.

@mystique İndirimleri bekler ve referans 5700 XT alırdım. Undervolt yapıp referanslara göre daha serin ve sessiz çalışmasını sağlardım. Bu benim görüşüm tabii. 5700 de işimi görür ve kartın daha sessiz çalışmasını istiyorum dersen Pulse al.
Hocam referans 5700XT almak yerine Pulse 5700 alınıp bu bahsedilen kartı 5700XT'ye çevirme muhabbeti uygulansa nasıl olur sizce? Tam olarak 5700XT performansı alınmasa da testlerde hemen hemen 5700XT stock performansına erişiliyor.

@176476 Olabilir elbette ancak risk almak gerek. Vega 56-64 muhabbeti 5700-5700 XT'te de var dediğin gibi. Ben olsam yapar mıydım, sanmıyorum. 2500 TL az değil ne de olsa. Garanti dışı kalacağından arıza çıkarsa yapılabilecek bir şey kalmıyor çok. Belki sağlam PC tamircileri yardıma koşar bu durumda.

@Tolga Samet Garanti süresi dolduğunda ya da kartın performansının memnun etmediği noktada denenebilir o halde. RX 5700XT referans modeli RX 5700 Pulse modeli yerine tercih edilebilir olsa da AMD referans modellerinin soğutmalarının çağımıza ayak uyduramadığını düşünüyorum. Keşke Nvidia'nın şu anki referans modelleri gibi çift fanlı açık soğutma sistemi olsa, o zaman gözü kapalı tercih edilebilirdi.

@Tolga Samet Garanti süresi dolduğunda ya da kartın performansının memnun etmediği noktada denenebilir o halde. RX 5700XT referans modeli RX 5700 Pulse modeli yerine tercih edilebilir olsa da AMD referans modellerinin soğutmalarının çağımıza ayak uyduramadığını düşünüyorum. Keşke Nvidia'nın şu anki referans modelleri gibi çift fanlı açık soğutma sistemi olsa, o zaman gözü kapalı tercih edilebilirdi.
Beyler ben biraz sese duyarlıyım geceleri sıfır seste en ufak fan sesi kafama takılıyor o yüzden 55 dereceye kadar dönmeyen pulse modelini almam gerek. Lakin 2560TL bütçemin en son noktası bu yüzden 2200TL ye rog strix gtx1660ti alsam çıtayı çok mu düşürmüş olurum bilemedim almışken de adam gibi alıp sorunsuz 3-5 yıl kullanmak istiyorum. 300 tl içinde yarı performanslı kart almak istemem.

@176476 Yalan yok, ben de aynı şekilde düşünüyorum. AMD hiçbir bileşenden kısmayıp soğutmadan kısmış. Neden acaba? Çift fanlı referans modelleri de var ancak bunlar RX 580 gibi kartlarda mevcut. Üst düzey kartlara koymaları gerekirken ortalama kartlara koymaları garip.

@mystique NVidia tarafını düşünme şu an. RX 5700 1660 Ti'dan çok daha iyi. 300 TL'ye hayli hayli değer performans farkı. Pulse modelinde karar kıldıysan al elbette.

Beyler ben biraz sese duyarlıyım geceleri sıfır seste en ufak fan sesi kafama takılıyor o yüzden 55 dereceye kadar dönmeyen pulse modelini almam gerek. Lakin 2560TL bütçemin en son noktası bu yüzden 2200TL ye rog strix gtx1660ti alsam çıtayı çok mu düşürmüş olurum bilemedim almışken de adam gibi alıp sorunsuz 3-5 yıl kullanmak istiyorum. 300 tl içinde yarı performanslı kart almak istemem.
En sesli RX 5700 en sessiz GTX 1660 Ti'dan iyidir. Sese takıntın varsa Pulse modelini alabilirsin o da gayet sessiz çalışıyor. Benim sana şöyle bir önerim de olacak, yerinde olsam ekran kartını n11'in 11.11 indirimini ya da Kara Cuma ve Siber Pazartesi indirimlerini bekleyip o zaman alırdım. Tahmin ediyorum ki şu anki fiyatlarından %10-20 arası daha ucuza alabileceksin.

En sesli RX 5700 en sessiz GTX 1660 Ti'dan iyidir. Sese takıntın varsa Pulse modelini alabilirsin o da gayet sessiz çalışıyor. Benim sana şöyle bir önerim de olacak, yerinde olsam ekran kartını n11'in 11.11 indirimini ya da Kara Cuma ve Siber Pazartesi indirimlerini bekleyip o zaman alırdım. Tahmin ediyorum ki şu anki fiyatlarından %10-20 arası daha ucuza alabileceksin.
Şöyle bişey var epptavm'deki 2500 tl lik kart n11 de 2800 tl satılıyor. 2800 den düşşe düşşe ne kadar düşer ki ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı