Çözüldü RX 5700 WattMan Hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
16
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
R7-7700 5.5Ghz All core -50 Co / ASUS Prime B650M-R/ Sapphire Nitro+SE RX 6800XT/ Gskill Trident Z5 RGB 2x16 32GB 6200Mhz CL 28 1.5Vdd / WD Blue SN570 500GB M.2/ Intel 660P 1TB M.2/ Cooler Master ML 240L V2/ MSI MAG A850GL 850W Gold Modüler/ Phanteks G360A/ Lenovo Legion R25i-30 180Hz/ Steel Series Arctis 5/ Steel Series Prime/ AOC GK500 Red Switch/
Ekran kartı
MSI Mech RX 5700
Ekran kartı bir arkadaşıma ait. Kart genellikle Dota 2'de ve Starfield'da oyundan atıyor. Beklenmedik bir sistem arızası nedeni ile sistem optimizasyonu geri yüklendi hatasını alıyor. Kartın TDP değeri 180W olmasına rağmen kart tam yükte 120W geçemiyor. Core Clock 1750MHz, ne yapsak çözemedik.

Çözüm
AMD Adrenalin aracılığıyla %20 yapilabiliyor. 1.dakikada kapattiysa bir undervolt deneyelim diyorum, voltaj değerlerini birazcık düşünebiliriz. Ama ilk önce Power limit değerlerini öğrenelim. Bu arada yuk altinda cip kac volt çekiyor?
UV yerine Down clock denedik 1750'den 1400'lere kadar kademe kademe yaptık ama yine de 1.dakikada testte yine attı. Power limit %10 artırdık dota ya giremeden direkt attı sistemi kitledi. Şimdi tam tersine -10 Power limit denedik şimdilik iyi gidiyor. Sonuçları yazacağım.
Güç limitini %20 arttırarak FurMark aracılığı ile 1080p de kaç W çektiğine bakar mısınız? Sonuçları değerlendirelim. Eğer olmazsa bir UV deneriz.
En fazla %10 artırılabiliyor. %20 nasıl yapılabilir.

Güç limitini %20 arttırarak FurMark aracılığı ile 1080p de kaç W çektiğine bakar mısınız? Sonuçları değerlendirelim. Eğer olmazsa bir UV deneriz.
Power limit kapalı Furmark da 140W anca çekti 1. dakikada uygulama kendini kapattı.

En fazla %10 artırılabiliyor. %20 nasıl yapılabilir?

Power limit kapalı FurMark da 140W anca çekti 1. dakikada uygulama kendini kapattı.

AMD Adrenalin aracılığıyla %20 yapilabiliyor. 1.dakikada kapattiysa bir undervolt deneyelim diyorum, voltaj değerlerini birazcık düşünebiliriz. Ama ilk önce Power limit değerlerini öğrenelim. Bu arada yuk altinda cip kac volt çekiyor?

UV yerine Down clock denedik 1750'den 1400'lere kadar kademe kademe yaptık ama yine de 1.dakikada testte yine attı. Power limit %10 artırdık dota ya giremeden direkt attı sistemi kitledi. Şimdi tam tersine -10 Power limit denedik şimdilik iyi gidiyor. Sonuçları yazacağım.

Çözüm
Sistemden güç çekmeye çalıştığında direk attığını fark ettim. -10 powerlimit ile idare edebilir fakat undervoltun gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu arada PSU kaç watt?
Cooler master 600W PSU var. Sistem R5 3600 RX 5700 kombinasyonu ile kullanılıyor.

Tamamdir, -10 powerlimitte sorun çıktı mı? Veya FPS kaybi var mı?

FPS Dota da 97 civarlarında pek bir kayıp yok sadece 2-3 FPS düştü. Şu an da hala oyun devam ediyor herkes skill atmaya başlayınca çökecek mi bakacağız.

FPS Dota da 97 civarlarında pek bir kayıp yok sadece 2-3 FPS düştü. Şu an da hala oyun devam ediyor herkes skill atmaya başlayınca çökecek mi bakacağız.
Dota yı atmadan bitirebildi. -10 power limit işe yaradı gibi, sorun düzeldi.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı