RX 5700 XT, 2070S'i geçti

AMD'yi driverleri kötü diye sürekli üstüne gittik.
Sonuç olarak AMD oldukça başarılı bir driver çıkartmış 5700XT için. Siz ne düşünüyorsunuz?
Kaynak:Yeni AMD Radeon Driverı İle RX 5700 XT'nin Performansı Arttı! | Donanim Arşivi
Not: Haber kısmında sadece inceleme ve özgün haber seçeneği olduğu için buraya yazdım. Yanlış yere yazdıysam affedin.(Moderatör düzeltmiş sağ olsun)

Sıfır sorun mu? Foruma bir göz gezdiriniz isterseniz bunu inanarak mı yazdınız gerçekten anlamıyorum. Site RX 5000 serisinin sorunları ile dolu.
Sorunlara ve çözümüne bakın.(Çözüm son sayfada)

En az o kadar Nvidia sorunuda dolu forum ama görmek istemezseniz göremezsiniz.

Ben artık performans iyleştirmesi de istemiyorum. Yeter artık sadece stabil ve sorunsuz çalışsın yeter.

Sorunlara ve çözümüne bakın.(Çözüm son sayfada)

En az o kadar NVIDIA sorunuda dolu forum ama görmek istemezseniz göremezsiniz.

NVIDIA kartlarındaki sorun: Benchmark testlerinde 90 FPS alıyor benimki neden 75FPS civarı. :d.

Sıfır sorun mu? Foruma bir göz gezdiriniz isterseniz bunu inanarak mı yazdınız gerçekten anlamıyorum. Site RX 5000 serisinin sorunları ile dolu.

Birçoğu 3 aydan daha uzun bir süre önce yaşanmış sorunlar. AMD driverlerini ezmeyi bırakırsanız fena olmaz.
Not: Attığınız linki saymadım. Çünkü attığınız linkteki hata başka kullanıcılarda yaşanmamış. Muhtemelen fabrikasyon hatası.

Turşu PSU, RAM ve SSD kullanmayın.

Örnek verdiğiniz konudaki sorun daha çok spesifik bir 5700XT modelinin PSU seçmesi ile ilgili olan bir arızanın çözümüyle sonuçlanmış. Ancak, Tier S veya 1 serisi PSU kullanılmaya devam edilen sistemlerde bile daha halen, önceki yorumdaki arkadaşın da belirttiği gibi saçma siyah ekran hataları, yazılımsal çökme vb gibi tamamen AMD kaynaklı olan bu tarz kronik problemler; her kartın her modelinde olmasa bile şansız olan kesime bir tanesi denk gelebiliyor. Buna ek olarak, RX serisinde bile devam eden birtakım problemler şu an itibariyle hala mevcut, bunun en açık örneklerinden birini zamanında bu foruma detaylı bir şekilde dile getiren RX 590 kullanıcılarından; @07alone07 müsait olduğu bir vakit deneyimlerini aktarabilir isterse. Forumu da bırakıyorum, yakın çevremde RX 5700 ve RX 580 kullanan arkadaşlarımın da bu tip nedenlerden ikişer kere ekran kartlarının teknik servis tarafından yenilendiğini bilirim.

Beni yanlış anlamayın, herhangi bir sorunu olmayan kişilerde zaten bir sorun yok. Sadece bir ekran kartına ciddi paralar döküp de, parasının karşılığında insanın birtakım can sıkıcı problemlerle karşı karşıya gelip UV yapıp, sürücü değiştirmesi vb gibi durumlarla boğuşan kesimin farkındalığını sağlamak istedim. Umarım AMD; işlemci tarafında yol aldığı başarısını, özellikle bu ekran kartında konusunda da, custom PCB üreticilerinin de desteğiyle F & P açısından on numara bir düzeye ulaşır da, hepimiz Türkiye gibi ekonomik şartların zorlu olduğu bir ülkede gönül rahatlığıyla AMD serisi bir ekran kartı alabiliriz.

Son düzenleme:
Örnek verdiğiniz konudaki sorun daha çok spesifik bir 5700XT modelinin PSU seçmesi ile ilgili olan bir arızanın çözümüyle sonuçlanmış. Ancak, tier S veya 1 serisi PSU kullanılmaya devam edilen sistemlerde bile daha halen, önceki yorumdaki arkadaşın da belirttiği gibi saçma siyah ekran ekran hataları, yazılımsal çökme vb gibi tamamen AMD kaynaklı olan bu tarz kronik problemler; her kartın her modelinde olmasa bile şansız olan kesime bir tanesi denk gelebiliyor. Buna ek olarak, RX serisinde bile devam eden birtakım problemler şu an itibarıyla hala mevcut, bunun en açık örneklerinden birini zamanında bu foruma detaylı bir şekilde dile getiren RX 590 kullanıcılarından; @07alone07 müsait olduğu bir vakit deneyimlerini aktarabilir isterse. Forumu da bırakıyorum, yakın çevremde RX 5700 ve RX 580 kullanan arkadaşlarımın da bu tip nedenlerden ikişer kere ekran kartlarının teknik servis tarafından yenilendiğini bilirim.

Beni yanlış anlamayın, herhangi bir sorunu olmayan kişilerde zaten bir sorun yok. Sadece bir ekran kartına ciddi paralar döküp de, parasının karşılığında insanın birtakım can sıkıcı problemlerle karşı karşıya gelip UV yapıp, sürücü değiştirmesi vb gibi durumlarla boğuşan kesimin farkındalığını sağlamak istedim. Umarım AMD; işlemci tarafında yol aldığı başarısını, özellikle bu ekran kartında konusunda da, Custom PCB üreticilerinin de desteğiyle F & p açısından on numara bir düzeye ulaşır da, hepimiz Türkiye gibi ekonomik şartların zorlu olduğu bir ülkede gönül rahatlığıyla AMD serisi bir ekran kartı alabiliriz.

Ben son 3 aydır hiç görmedim sistemi hem iyi hem stabil hem arızasız olupta dediğiniz gibi, en az 10 tane 5700XT sistem topattım iyi PSU iyi anakart iyi SSD ve RAM sıfır sorun.

@Jonathan North Bu sorunları forum içerisinde detaylı bir şekilde dile getirip, kendi yaşadığım sorunlardan da bahsedip kendi görüşümü dile getirdiğim için birçok kişi tarafından AMD düşmanı ve NVIDIA fanboyu ilan edildim. :D Hala markaların fanboy derecesinde savunulduğunu ve resmen tartışma içerisine girildiğini görünce üzülüyorum açıkçası. Alt tarafı markalar üzerinden insanlar tartışıp birbirlerini kırıyorlar. Açıkçası yaşadığım sorunları burada da dile getirmek isterdim fakat yazılımsal sorunun varlığını bile kabul etmeyip yaşanan sorunların kesinlikle PSU ve diğer parçalara bağlayanlar da olduğu için ayrıca bana karşı çıkacak arkadaşlarda olduğu için kendimi yormak istemiyorum.

@Jonathan North bu sorunları forum içerisinde detaylı bir şekilde dile getirip, kendi yaşadığım sorunlardan da bahsedip kendi görüşümü dile getirdiğim için birçok kişi tarafından AMD düşmanı ve NVIDIA fanboyu ilan edildim. :D hala markaların fanboy derecesinde savunulduğunu ve resmen tartışma içerisine girildiğini görünce üzülüyorum açıkçası. Alt tarafı markalar üzerinden insanlar tartışıp birbirlerini kırıyorlar. Açıkçası yaşadığım sorunları burada da dile getirmek isterdim fakat yazılımsal sorunun varlığını bile kabul etmeyip yaşanan sorunların kesinlikle PSU ve diğer parçalara bağlayanlar da olduğu için ayrıca bana karşı çıkacak arkadaşlarda olduğu için kendimi yormak istemiyorum.

Yahu tonla 2080/2070s vs 1660S vb. reset , siyah ekran (görüntü gitmesi) bilimum NVIDIA sorunu da dolu forum görmek istemeyen görmez. Bu kadar basit.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı