RX 5700 XT Ekran kartı bazı oyunlarda kare renkler çıkarıyor

KöroğluDarius

Centipat
Başlıktada belirttiğim gibi, erkan kartında bazı oyunlar donuyor ve siyah ekran veriyor. Ve bazen de ekte bulunan resimler gibi ekranda kare kare renkler oluyor ve birbirine karışıyor. Kartın tam modeli Sapphire RX 5700 XT referans kart. İlk çıktığı vakitlerde almıştım. Sizce kartımda arıza mı var?
Arada da oyunlardan atıyordu, hep driver kaynaklıdır diye geçiştiriyordum.
Sizce ne yapmalıyım, karta sıkıntı var mı diye test yapabileceğim bir program var mı?
Bu evde kalma muhabbeti olmasa direkt aldığım yerden servise gönderirdim de, PC'siz vakit geçmez.

Dosya Ekleri

• IMG_20200326_005317.jpg
    IMG_20200326_005317.jpg
    1,2 MB · Görüntüleme: 114
  • IMG_20200326_005358.jpg
    IMG_20200326_005358.jpg
    862,4 KB · Görüntüleme: 79
Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü derken?
Çok sık olmuyor bu durum, bazı oyunlarda dediğim gibi. Ama yine de sormak istiyorum, sonradan neden pişman olayım ki? Sonuçta garanti devam ediyor.

Hocam bende de aynı problem GTX 750 Ti mda var bu tamir olmadan hiçbir şekilde düzelmez kullanıma engel değildir ama oyunumuzun vs ortasında yaparsa can sıkar ayıplı malı niye kullanmaya devam edesinki.
Ölü deme sebebim ekran kartının cipsetinde problem olmasından kaynaklı ya daha önce tamir görmüş ürün verdiler ya da chipset çok ısınıp kendi çatladı müşteri hatası demesinler diye erkenden götür dedim ama sen bilirsin kart senin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı